Beograd  je minuli vikend gostil zaključni košarkarski  turnir najboljših štirih ekip U15, ki so prvem delu tekmovanja bile boljše od  vrstnic iz preostalih 12 klubov. V tekmovanju WABA LEGAUE nastopa 16 klubov iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske, Slovenije in Srbije.  Ekipa U15  se je na turnir odpravila kot edina neporažena ekipa po prvem delu tekmovanja in kot branilka dveh zaporednih naslovov prvakinj.

POLFINALE, sobota, 23. marec
AKSON ILIRIJA – CINKARNA CELJE 58 – 60 (12:12, 9:25, 16:7, 14:7, 7:9)

Strelke: Sambolić H. 15, Ivanuša 13, Sambolić S. 9, Štirn 8, Radmanović 5, Kvrgić in Magister 4, Strehovec, Kos U., Blatnik, Kavčič Roškar, Osterman

V prvi polfinalni tekmi so se Ilirijanke pomerile z vrstnicami iz Celja. Tekmo so dobro začele in povedle z 8:2. Sledila je druga četrtina, kjer so v obrambi čisto popustile. Nasprotnicam so dovolile, da so se razigrale in dosegle kar 25 točk, kar je bilo čisto preveč. Drugi polčas so predvsem v obrambi odigrale veliko bolje in nasprotnice so v 20 min dosegle le 14 točk. Ilirijankam je steklo v napadu in do konca zadnje četrtine so uspele izenačiti in izsiliti podaljšek. V podaljšku so nasprotnice žal dosegle en koš več in zmagale.

TEKMA ZA 3.MESTO, nedelja, 24. marec
AKSON ILIRIJA – CRVENA ZVEZDA 78 – 70 (23:16, 16:13, 18:15, 21:26)
Strelke: Štirn, Sambolić H. in Radmanović po 14, Sambolić S. 12, Ivanuša in Magister po 9, Pauletić 6, Kapelj Sket, Gudžulić, Strehovec, Kvrgić, Atanacković

Po zelo težki tekmi v soboto, je v nedeljo dekleta čakala tekma za 3.mesto proti domačinkam iz Beograda Crveni zvezdi. Pokazale so iz kakšnega testa so in domačinkam od prve minute niso dovolile, da bi prešle v vodstvo. V zadnji četrtini je malo popustila koncentracija, domačinke so zadele nekaj odprtih metov in se približale, vendar so se Ilirijanke zbrale in odpelajle tekmo do konca ter zasluženo zmagale. Prvega mesta so se veselile Zagrebčanke iz KK Trešnjevka, drugega mesta pa Celjanke iz ŽKK Cinkarna Celje.

Eva Gogala, trenerka:

Vesela in ponosna sem na dekleta, saj so se po težkem porazu v soboto pobrala in pokazala pravi zmagovalni karakter. ČESTITKE ZA OSVOJENO 3.MESTO!

.


Galerija slik:

Foto: Gordan Sket


V tekmovanju WABA so nastopale naslednje ekipe:

 1. Akson Ilirija, Ljubljana, Slovenija
 2. Brod na Savi , Slavonski Brod, Hrvaška
 3. Budućnost Lovćen, Cetinje, Črna Gora
 4. Cinkarna Celje , Celje, Slovenija
 5. Crvena zvezda Kombank , Beograd, Srbija
 6. Folka Borovje , Zagreb, Hrvaška
 7. Jedinstvo Piemonte, Tuzla, Bosna in Hercegovina
 8. Ježica, Ljubljana, Slovenija
 9. Kanizsa Student Basketball Club, Nagykanizsa, Madžarska
 10. Medveščak, Zagreb, Hrvaška
 11. Primorje, Herceg Novi, Črna Gora
 12. PVSK Basketball Academy, Pecs, Madžarska
 13. Ragusa, Dubrovnik, Hrvaška
 14. Trešnjevka 2009, Zagreb, Hrvaška
 15. Vipava, Vipava, Slovenija
 16. Vodice, Vodice, Hrvaška

 

 

(Skupno 563 obiskov, današnjih obiskov 1)