Panter kamp je poletni kamp namenjen otrokom starim med 7 in 12 let. Vsako leto gre skozi roke naših trenerjev in trenerk okoli 100 fantov in deklet, ki si želijo ali pridobiti osnovna košarkarska znanja ali izpopolniti obstoječa. V sklopu kampa se otroci spoznajo tudi z osnovami ostalih športov z žogo.

Dogajanje v kampu obogatimo z različnimi aktivnostmi kot so plavanje, izleti v naravo, obisk ZOO… Otrokom pa veliko pomenijo tudi obiski znanih košarkarjev in drugih športnikov, ki se nam pridružijo v času kampa.Tako otroci iz prve roke izvedo kako zgleda življenje profesionalnih športnikov in tudi na način pridejo do neprecenljivih znanj in izkušenj.

Strokovni delavci in trenerji v kampu strmijo k temu, da je kamp t.i. “teaching kamp”, se pravi da se otroci pridejo učiti in izpopolnjevati osnove košarkarskih prvin in ostalih športov. Od jutra do popoldneva so otroci aktivno vključeni v delo, ki ga vodijo trenerji z izkušnjami iz slovenskih, evropskih in ameriških kampov.

5 dni, od ponedeljka do petka, bo rdeča nit košarka. Ta je otrokom predstavljena na različne (otrokom prilagojene) načine:

  • treningi,
  • tekme,
  • atletski in koordinacijski treningi
  • obiski gostov

PREDZNANJE ni potrebno, saj bodo vsebine v kampu prilagojene znanju vsakega posameznika. Vsak trener v kampu ima v skupini le 8-9 otrok, zato se lahko vsakemu vadečemu maksimalno posveti, ne glede na stopnjo njegovega znanja.

KAKO IZGLEDA NAŠ DAN:
2-3 treningi na dan (piljenje osnovnih tehničnih in taktičnih elementov, delo nog, koordinacija, hitrost, agilnost, moč)
1-2 tekmi na dan
predavanje gosta in demonstracije
elementarna košarkarska tekmovanja (ena-na-ena, 3-na-3, poligoni)
druge aktivnosti (ZOO, plavanje, ogledi okolice, …)

ZDRAVSTVENA OSKRBA:
Lažje poškodbe (odrgnine ipd.) oskrbi na kampu za to zadolžena oseba, ki prav tako udeleženca s kakšno resnejšo poškodbo prepelje v Zdravstveni dom. Zato bo vsak od udeležencev moral imeti s seboj potrjeno zdravstveno izkaznico.

PREHRANA:
Otroci bodo prejeli 2 malici, eno v obliki sadja okoli 10:30 ure in eno toplo malico okoli 12:30 ure.
Zajtrk doma je obvezen, saj bo dal dovolj energije za delo na kampu.
Med malico ni dovoljeno zapuščanje kampa.

OPREMA:
Poleg obvezne športne opreme (kratke hlačke, majica, flaška, dekleta seveda čop in špange) morajo otroci imeti s seboj dva para športne obutve, enega za v telovadnico in enega za na zunanje igrišče.

KJE:
OŠ Koseze, Ledarska 23, 1000 Ljubljana
OŠ Koseze nam zaradi primernega zunanjega igrišča omogoča ne samo varno izvedbo kampa, ampak tudi možnost izvedbe kampa v telovadnicah OŠ Koseze, prav tako pa so blizu telovadnice OŠ Miško Kranjec in ŠD Ilirija. Zato bo kamp potekal tudi v primeru slabšega vremena.

“Panter kamp je dogajanje na katerega smo v ŽKD Ilirija izjemno ponosni. Ponuja zanimivo preživet teden v počitniškem času. Otroci se spoznajo s košarko, družijo z vrstniki, tekmujejo in ustvarjajo. Na Panter kampu se vedno oglasijo znani košarkarji in košarkarice, ki popestrijo druženje. Program vodijo trenerji ŽKD Ilirija, pri izvedbi pa pomagajo tudi starejše in mlajše košarkarice. Tudi nekatere izmed naših odličnih igralk so svoje prve korake naredile prav na Panter kampu.”

 

Jan Bezica

vodja Panter kampa, ŽKD Ilirija

Marko, 8 let

“Rad hodim v Panter kamp. Tam se zabavamo in igramo. Najbolj mi je bilo všeč, ko nas prišel obiskat Marko Milič. “

Val, 13 let

“Na Panter kampu sem že tretje leto. Všeč mi je ker je blizu, saj smo doma zraven OŠ Koseze. Letos je z menoj na kampu bila tudi moja mlajša sestrica. Trenerji so jo čuvali, jaz sem se pa lahko igral z ostalimi :).”

Naja, 9 let

“Letos sem bila prvič v Panter kampu. Všeč mi je da ni samo košarka. Veliko se igramo tudi druge igre. Šli smo na bazen in v Mostec. Staršem sem že povedala, da bi rada šla tudi naslednje leto na Panter kamp.”

(Skupno 1.494 obiskov, današnjih obiskov 1)