Kadetinje odhajajo na finalni turnir, ki ga bodo med 17. in 19. majem gostile ŽKK Konjice. V rednem delu državnega prvenstva je bilo odigranih 18 tekem, ekipa pa ga je končala  s 17 zmagami in enim porazom. V skupinskem delu so bili tekmeci: Triglav, Grosuplje, Ježica B, Vipava in Črnomelj. Na punce je vplivala menjava trenerja v novembru. Na tem mestu zahvala Urošu Medenu za opravljeno delo in vložen trud na začetku sezone.  V drugem delu, med najboljšimi šestimi ekipami, je po uvodnem porazu v Celju, sledil dvig forme in 9 zaporednih zmag. Veseli dejstvo, da je imelo veliko število punc iz kadetske ekipe pomembno vlogo tudi v mladinski in članski kategoriji. Prav vse so pokazale napredek, kar je dobra spodbuda za naprej. Pred ekipo je še sklepno dejanje sezone, kjer bo v konkurenci Konjic, Celja in Triglava lovila čim boljšo igro in rezultat. Gremo Ilirija!

Luka Kalezič, trener kadetinj:

“Za nami je dolga in naporna sezona, ki je bila polna izzivov. Zahvalil bi se klubu za zaupanje, da lahko vodim ekipo U17. Imeli smo vzpone in padce, tudi nekaj težav s poškodbami. Vse našteto nas je le okrepilo, ekipa je pokazala, da ima nesporno kvaliteto in karakter. Proti koncu sezone smo igrali vse bolje. Čaka nas še zaključni turnir. Pričakujemo dve težki tekmi. Puncam želim, da vzamejo ta turnir kot nagrado za trdo delo med sezono in odigrajo samozavestno in sproščeno.”

Manca Vrečer, kapetanka kadetske ekipe:

“Z uvrstitvijo na zaključni turnir najboljših štirih ekip smo dosegli osnovni cilj te sezone. Potrudile se bomo prikazati našo najboljšo igro z željo po čim boljšem rezultatu. Čestitke vsem ekipam, ki so se uvrstile na zaključni turnir. Hvala navijačem, staršem in klubu, da so nas spremljali in spodbujali skozi celotno sezono.”

(Skupno 317 obiskov, današnjih obiskov 1)