Bogat in pester urnik tekem je za nami. Mlajše in starejše pionirke blestijo, mlajše in starejše kadetinje po pričakovanjih, starejše mladinke se zavedajo, kje so močne in kaj bodo še izboljšale, mlajše  pridobile prvo zmago, članice še iščejo pravo formo.

Obširnejši vtisi za posamezne tekme sledijo spodaj. Vabljeni branju!

Akson Ilirija A – Ježica B = 42 65 (8 : 22 13 : 16 12 : 11 9 : 16)
Strelke: Valančič 16, Žagar 8, Kapelj Sket 7, Modrić, Gudžulić 6, Krizmanič, Isoski 5, Verbič 4, Malik, Trošt 3, Golob 2
Eva Gogala, trenerka:“Tekmo smo začeli odlično, točno tako, kot smo se pred tem v garderobi dogovorili. Igrali smo hitro v napadu in borbeno v obrambi. Predvsem v tretji četrtini je koncentracija malo padla in nasprotnicam smo dovolili, da so prišle do lahkih zaključkov. Nato smo se zbrali in odlično odigrali do konca. Veseli me, da so se prav vse naše igralke vpisale med strelke. Čestitke dekletom za prikazano igro in zmago.”

U15A z novo zmago proti Ježici B. Čestitke 👏🏻💚⛹🏻‍♀️ #gremoilirija

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Nedelja, 20. oktober 2019

 

Vipava – Akson Ilirija B = 56 59 (10 : 14 16 : 19 15 : 14 15 : 12)
Eva Gogala, trenerka: “Mlajša ekipa mladink se je na drugi tekmi pomerila proti vrstnicam z Vipave. Tekmo so odlično začele in povedle. V drugi četrtini so si vodstvo izmenjavale, nato pa na počitek odšle s sedmimi točkami prednosti. Prednosti do konca niso izpustile iz rok in zasluženo zmagale. Čestitke dekletom za prikazano igro ter njihovo prvo zmago.”

Mladinke B v Vipavi prikazale odlično igro in prišle do svoje prve zmage 👏🏻💚💪🏼 #gremoilirija

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Nedelja, 20. oktober 2019

 

AKSON ILIRIJA : GROSUPLJE = 36:73  (23:20, 7:16, 0:23 6:14)

Strelke: Vrečer 10 (6 skokov)
STATISTIKA

Gregor Vodenik, trener:“Na tekmi smo pokazali dva različna obraza. Naše igralke so v prvem polčasu dokazale, da lahko igrajo košarko in to so v tem trenutku potrebovale. Sedaj se lahko z dvignjeno glavo vrnejo na trening, da na dobrih stvareh gradimo našo igro.”

 

Članice še iščejo pravo formo. Sinoči so gostile ekipo Grosuplja in po dobrem in izenačenem prvem polčasu klonile v …

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Nedelja, 20. oktober 2019

 

Akson Ilirija – Konjice = 29 – 99 (4:22, 10:30, 7:20, 8:27)

Strelke: Kapelj Sket 9, Atanacković 6, Valančič in Blatnik po 4, Dakić 3, Verbič 2, Žagar 1, Golob, Isoski, Zabukovec
Eva Gogala, trenerka: “Mlajša ekipa kadetinj se je tokrat pomerila proti odlični ekipi iz Konjic. Nasprotnicam so dovolile, da so jih pretekle in tako dosegale lahke koše. Predvsem v obrambi, se bomo morali na prihodnjih tekmah bolj potruditi in prikazati več želje in energije. Čestitke Ilirijankam ter nasprotnicam za zmago.”

U17B izgubile proti močnejšim vrstnicam iz Konjic ⛹🏻‍♀️💚 #gremoilirija

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Sobota, 19. oktober 2019

 

ŽKK Triglav B :  ŽKD Ilirija A = 7:65; ŽKD Ilirija A : ŽKK Vipava = 30:17

Luka Kalezić, trener: “V soboto smo se na turnirju v Kranju najprej pomerili z mlajšo ekipo Triglava. Punce so prikazale nekaj lepih akcij in igrale kolektivno ter visoko zmagale. Na drugi tekmi smo igrali proti neugodni ekipi Vipave. Pristop in energija sta bila na dobrem nivoju. Skozi celo tekmo so punce igrale dobro obrambo. Borbeno igro so prikazale tudi v napadu in se držale navodil. Zaslužena zmaga, v tem tempu moramo nadaljevati. Čestitke puncam.”

 

Z dvema zmagama so nas danes razveselila naša dekleta U13. Na gostovanju v Kranju so bila boljša od gostiteljic in vrstnic iz Vipave. Bravo, punce! 💪👏#gremoilirija

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Sobota, 19. oktober 2019

 

Cinkarna Celje : Akson Ilirija A = 75 : 47 (20:11, 19:19, 22:5, 14:12)
Strelke: Draganić 16, Pavlič 8, Pulević 6, Mićunović 5, Vrečer 4, Pintar 3, Suhalj in Kandus 2, Andoljšek 1.
Žiga Kobaševič, trener:  “Po zelo slabem začetku in takojšnjem zaostanku z 12:0, smo v nadaljevanju prvega polčasa odigrali precej dobro tekmo, dekleta so korektno izpolnjevala naloge tako v napadalnem, kot obrambnem sistemu. V drugi polčas smo krenili slabo, napravili smo preveč napak in tako kvalitetna ekipa kot je Celje, jih je znala izkoristiti. Dekleta so pokazala, da se lahko s pravim pristopom enakovredno kosajo s Celjankami in se kvalitetno zoperstavijo tudi tako agresivni obrambni, kot jo igrajo košarkarice Celja.” 

Mladinke so sinoči odigrale zaostalo tekmo državnega prvenstva proti Cinkarni Celje. Zmaga je ostala v Celju, končni…

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Petek, 18. oktober 2019

 

AKSON ILIRIJA B : JEŽICA B = 76 45 (29 : 13 20 : 16 13 : 7 14 : 9)

Strelke: Ivanuša 23, Sambolić S., Erman 12, Magister 11, Žorž 7, Prelog 6, Strehovec 5

Sara Sambolić, igralka:” Tekmo v četrtek smo igrale proti nekoliko mlajši ekipi, zato je bila naša zmaga pričakovana. Igrale smo previdno, potrpežljivo in odločno, tako kot smo se z trenerjem zmenili. Malo težav nam je delala obramba, ker se nismo pravočasno vrnile iz napada. Toda kljub temo, to ni bilo usodno. Vesele smo zmage in se že veselimo novih tekem na katerih bomo še boljše .”

 

Kadetinje #u17A zabeležile zmago na tekmi z mlajšimi someščankami z Ježice. #gremoilirija

Objavil/a ŽKD Akson Ilirija dne Četrtek, 17. oktober 2019

 

#gremoilirija

(Skupno 283 obiskov, današnjih obiskov 1)