Na začetku je potrebno napisati kar z velimi črkami…WABA liga U15 za sezono 2017/2018  je PONOVNO NAŠA!!!
V Ljubljani je 14. in 15. aprila potekal  finalni turnir WABA lige za #u15 in #u17. Naše punce so najprej v polfinale premagale ekipo ŽKD Ježica  ter v finalu še Zagrebčanke, hrvaško KK Trešnjevko 2009.
Polfinale: ŽKD Akson Ilirija – ŽKD Ježica   68 : 62 (21:14, 9:15, 20:15, 18:18)
Strelke: Mićunović 26, Garić 19, Pulević 13, Sambolić H. 5, Sambolić S.3, Ožbolt 2
Finale: ŽKD Akson Ilirija – KK Trešnjevka 2009   102:83 (14:19, 24:24, 29:19, 35:21)
Strelke: Garič 25, Mićunović 17, Pulević 24, Ožbolt 2, Sambolić S. 12, Dakić, Mustavar 4, Sambolić H. 14, Strehovec, Ivanuša, Magister, Radmanović 4

Za MVP finalnega turnirja je bila izbrana naša Sara Garić, v najboljšo petorko finalnega turnirja pa so bile izbrane tudi Tara Pulević in Ana Vita Mićunović.

Izjava MVP finalnega turnirja in kapetanke Sare Garić: “Za nami je zelo uspešen vikend, ki je rezultat trdega in dobrega dela celotne ekipe skozi celo sezono. Tekme na finalnih turnirjih so vedno najtežje in vesela sem, da nam je uspelo odigrati tako kot znamo in v u15 osvojiti prvo mesto, v u17 pa, glede na okoliščine, neverjetno tretje mesto. Hvala klubu za odlično organizacijo turnirja in možnost igranja pred domačimi navijači, ki so se kot vedno, tudi tokrat izkazali. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za dosežke na turnirju.”

Izjava Tare Pulević, uvrščena v najboljšo peterko finalnega turnirja: “Zelo vesela in ponosna sem na obe naši ekipi in njun uspeh. Prav vse punce smo dale vse od sebe, spodbujale druga drugo in pokazale, da smo s pravim pristopom in voljo zmožne marsičesa. Ti dve medalji sta najlepša nagrada za ves trud in delo tekom cele sezone. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za njihove uvrstitve in dobro igro.”

Izjava trenerja ekipe Alena Ploja: “Naše u15  že drugo leto nastopajo v WABA ligi. Letos so z razmerjem zmag in porazov 14-0  zasluženo ponovno osvojile naslov prvakinj v konkurenci ekip iz Hrvaške, Makedonije, Bosne in Hercegovine in Slovenije. V polfinalni tekmi proti mestnim tekmicam nismo prikazali svoje najboljše igre vendar smo na koncu zasluženo zmagali. Niti začetek tekme proti favoriziranim tekmicam iz  Hrvaške ni bil najbolj  obetaven. Najvišja razlika nas je ob koncu prvega polčasa streznila in smo nato s kolektivno igro iz minute v minuto topili razliko ter v četrti četrtini prevzeli vodstvo in na koncu zasluženo slavili. Menim, da smo zasluženo – že drugo leto zapored – na tronu WABA lige. Ponosen sem na dekleta, pokazale so karakter in dokazale, da se vztrajnost splača. Zahvaljujem se staršem in sponzorjem, da so nam omogočili organizacijo tako velikega in pomembnega turnirja. Hvala tudi vsem navijačem in obiskovalcem, da so nas minuli vikend športno bodrili s tribun.”

.

(Skupno 179 obiskov, današnjih obiskov 1)