V petek in nedeljo se je v Slovenskih Konjicah odvijal finalni turnir četverice za kategorijo U17. V dolgi in zanimivi sezoni je ekipa Aksona Ilirije v konkurenci 17 ekip zabeležila 19  zmag in le en poraz, s čimer je pred zaključnim turnirjem zasedala prvo mesto. Osnovni cilj je bil z uvrstitvijo na zaključni turnir izpolnjen, punce pa so ga nadgradile z dvema zmagama in osvojenim naslovom državnih prvakinj.

Povezava do biltena zaključnega turnirja: http://www.kzs.si/UserFiles/File/zlozenka_f4_A5_3mmBleed.pdf

Polfinale, petek 17.5.2019:

ŽKD Akson Ilirija – ŽKK Triglav 70:56 (29:10; 17:15; 9:16; 15:15)

Strelke: Pulević 17, Mićunović, Garić in Vrečer 15, Sajnkar Ileršič 8, Osrečki, Mustavar, Pavlič, Ožbolt, Dakić.

Glede na Mancino poškodbo gležnja in nekoliko kratko klop zaradi neigranja Eve in Julije, smo pričakovali zelo izenačeno in težko tekmo. Punce so tekmo odlično odprle in naredile razliko že v prvi četrtini. S hitro in kolektivno igro so na polčasu vodile s 21 točkami razlike. V drugem polčasu smo uspešno odbili vse napade Triglava in suvereno zmagali.

Finale, nedelja 19.5.2019:

ŽKK Cinkarna Celje – ŽKD Akson Ilirija 53:69 (18:16; 10:16; 14:18; 11:19)

Strelke: Pulević 16, Vrečer 14, Mićunović 13, Garić 12, Pavlič 6, Sajnkar Ileršič in Osrečki 4, Mustavar, Ožbolt, Dakić.

V nedeljskem finalu nas je čakala ekipa, ki nas je v rednem delu edina uspela premagati. Motivacija zato ni bila vprašljiva. V izjemnem vzdušju smo lahko spremljali  borben in izenačen prvi polčas. Tretjo četrtino smo tokrat odigrali zbrano in prednost je počasi rasla. Skozi celo tekmo so punce igrale zelo dobro obrambo, kar je bilo dovolj, da smo pred zadnjimi desetimi minutami vodili za 8 točk. Na krilih navijačev smo v zaključku zadeli nekaj “norih” metov, ušli na neulovljivo razliko in slavje se je lahko začelo.

Luka Kalezič, trener kadetinj:

“Akson Ilirija je zasluženo državni prvak v kategoriji kadetinj za sezono 2018/2019! Iskreno sem zelo vesel, da so punce odigrale dober zaključni turnir in v stilu zaključile sezono. V državnem prvenstvu smo zabeležili le en poraz. Proti koncu sezone se je forma postopoma dvigala in najboljše smo igrali, ko je bilo najbolj potrebno. Najtežje tekme v rednem delu smo igrali prav proti nasprotnikoma na finalnem turnirju, tako da sta bili zmagi še toliko slajši. Punce so pokazale, da imajo zmagovalni karakter in veliko potenciala. Res so prava ekipa, tako na igrišču kot tudi izven njega. Bilo mi je v ponos in veselje voditi tako ekipo. Za uspeh so zaslužne prav vse posameznice, po statistiki pa so najbolj izstopale Vita Mićunović, Tara Pulević, Sara Garić in Manca Vrečer. 

Zali Pavlič, Juliji Andoljšek, Manci Vrečer, Evi Suhalj, Dei Osrečki in Tanji Sajnkar Ileršič, ki z letošnjo sezono zaključujejo z nastopi v kategoriji kadetinj, želim uspešno nadaljevanje košarkarske poti in se jim zahvaljujem za korekten pristop tekom celotne sezone. Na koncu gre zahvala staršem za podporo in pa Alenu Ploju, brez katerega ne bi bil del ILI zgodbe.”

 

FOTOGALERIJA NEPOZABNEGA DOGODKA.

Vir: http://www.kzs.si/clanek/Kosarkarice-Akson-Ilirije-A-osvojile-prvo-mesto-v-kategoriji-deklet-U17/id/1702

 

(Skupno 844 obiskov, današnjih obiskov 1)