ŽKK Art Basket – ŽKD Akson Ilirija 75:60 (18:17; 22:16; 23:15; 12:12)

Garić 15, Pulević 12, Vrečer 11, Osrečki 6, Mićunović in Pavlič 5, Ožbolt 4, Sajnkar Ileršič 2.

V nedeljo 24.2. smo v dvorani Mega factory v Beogradu odigrali četrtfinalno tekmo lige WABA U17. Tekma je odločala o uvrstitvi na final 4. Tekmo smo začeli solidno in do konca prvega polčasa držali priključek z domačo ekipo. Semafor je kazal rezultat 33:33. Žal smo pred koncem polčasa dovolili nasprotnicam v manj kot dveh minutah narediti serijo 7-0 in na odmor odšli z zaostankom. Drugi polčas smo začeli slabo in za povrh zaradi petih osebnih napak ostali brez kapetanke Mance, nasprotnice pa so se razigrale. Mi na drugi strani nismo pokazali dovolj energije in zbranosti, da bi lahko naredili preobrat.

Kot obliž na nepričakovan poraz je prišlo priznanje naši Manci Vrečer, ki je bila iz strani vodstva WABA lige izbrana za najkoristnejšo igralko rednega dela sezone z odlično in raznovrstno statistiko na 8 tekmah: 16,9 točke, 9,3 skoke, 5 podaj in učinkovitostjo 26,3. Seveda so za dobre igre med sezono zaslužene prav vse članice ekipe, omembe vredno pa je sigurno dejstvo, da so smo bili edina ekipa, ki je po indeksu učinkovitosti med 10 najuspešnejšimi imela kar tri igralke. Poleg Mance, sta se v to druščino uvrstili še Sara Garić in Tara Pulević. Iskrene čestitke!!

Ekipa je bila do zadnje tekme neporažena in je pokazala kar nekaj dobrih predstav, ki so znak, da dekleta čaka lepa košarkarska prihodnost. Še posebej lep je spomin na turnir v Banovićih kjer smo visoko porazili udeleženke finalnega turnirja iz Lovćena. Punce so skozi ligo nabrale dragocene izkušnje. Po izgubljeni odločilni tekmi smo razočarani, a nadaljevati moramo z dvignjeno glavo. Potrebno bo trdo trenirati in dvigniti nivo naše igre.

 

Foto: Jelena Coe Photography

(Skupno 868 obiskov, današnjih obiskov 1)