Novi članici kluba sta postali košarkarici – branilka Polona Zalar in krilna Anja Klavžar. Obe igralki sta v dresu Ilirije že igrali.

25-letna Zalarjeva je za Ilirijanke nastopala med leti 2009 in 2011, leto dni starejša Klavžarjeva pa v sezoni 2012/13, ko je na trenerski klopi sedel sedanji športni direktor Emir Haskić.

Občasna članska reprezentantka Zalarjeva se je pred minulo sezono prvič podala onkraj meja domovine in kot članica srbskega Vrbasa Medele v srbski prvi ligi v povprečju dosegala po 9,1 točke in 5,1 skoka na tekmo.

Rezervna košarkarica članske reprezentance Klavžarjeva je zadnja tri leta preživela v Grosuplju, kjer je v lanski sezoni državnega prvenstva beležila povprečno 8,4 točke in 5,9 skoka na tekmo, v regionalni ligi MŽRKL pa 7,4 točke in 3,8 skoka na tekmo.

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija:

”Ob začetku priprav na novo sezono zaključujemo sestavo članske ekipe. Izjemno sem zadovoljen, ker smo v naše vrste privabili Polono in Anjo, s katerima sem izjemno uspešno sodeloval že v preteklosti in o obeh lahko govorim le z izbranimi besedami. Njune bogate izkušnje, tako iz naše lige, predvsem pa regionalne MŽRKL, v kateri sta odigrali ogromno število tekem, bodo za nas izjemnega pomena. Karakterno se bosta zagotovo odlično vklopili v našo ekipo in bili tudi dragoceni mentorici mlajšim igralkam. Vesel sem, da sta kljub ostalim ponudbam prepoznali naš projekt kot najboljšega za njuni karieri v tem trenutku. Z novima igralkama smo praktično že sestavili člansko ekipo. Sicer si želimo še eno okrepitev na poziciji centra, vendar pa, glede na razmere na tržišču, ne bomo rinili z glavo skozi zid. Ne izključujemo pa možnosti prihoda še ene perspektivne igralke na zunanjih pozicijah.”

Polona Zalar, ŽKD Ilirija:

”Po sezoni v Srbiji se ponovno vračam na slovenski parket, v klub, kjer sem že pilila svoje košarkarske korake. V klubu so naredili korenite spremembe, pogoji so odlični, prav tako pa vodstvu ne manjka ambicioznosti. Pričakovanj pred sezono nimam nobenih, mislim pa, da bi s trdim delom lahko parirali tudi najboljšim slovenskim klubom.”

Anja Klavžar, ŽKD Ilirija:

”Za vrnitev v Ilirijo sem se odločila zaradi ambicioznega programa, dobrih pogojev za delo ter korektnosti pri dogovorih. Želim si, da se z ekipo dobro ujamemo, da se bomo s soigralkami razumele ter da bomo na igrišču in izven njega delovale kot ekipa, saj bomo le tako dosegle zastavljene cilje. Kljub temu, da nimamo rezultatskih imperativov, pričakujem, da bomo izkoristile dobre pogoje ter napredovale skozi sezono, v kateri si želimo presenetiti iz ozadja.”

.

.

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)