Medtem ko prvi pokal v sezoni že stoji v klubski vitrini (v Šiško so ga prinesle mladinke) pa vse ostale selekcije odločno korakajo proti odločilnemu delu sezone.

Članice: zmaga za stik z vrhom

Spodobi se, da tedenski pregled začnemo s člansko ekipo. Ta se je po porazu proti državnim prvakinjam iz Celja doma pomerila s Triglavom in prišla do pomembne zmage. Z njo so Ljubljančanke tik pod vrhom prvenstvene lestvice ujele prav kranjsko zasedbo. Po tekmi je bil vidno zadovoljen tudi trener Ernest Novak. “Zelo sem zadovoljen, da so dekleta prikazala željo, kvaliteto in se v veliki večini držala dogovora iz garderobe. Večji del smo imeli tekmo pod nadzorom, kljub temu, da smo igrali s pokalnimi podprvakinjami,” je dejal po zmagi v saveljski dvorani, ob tem pa je pozornost že preusmeril v priprave na tekmo z Mariborom.

Akson Ilirija : Triglav 77:66 (22:17,13:22,23:12,19:15)

Strelke: S. Sambolić 16, Žitek, H. Sambolić 32, Prelog, Žorž, Lapajne, Mišjak 3, Bortek 6, Spasovski 18, Merlak 2, Ilovar.

U-18: dobra popotnica za F4

Po mladinkah proti zaključnemu turnirju koraka tudi kadetska ekipa. Ta je v predzadnji tekmi rednega dela premagala Domel. “V tekmo smo vstopili nesamozavestno in izgubili kar nekaj žog zapored, kar so gostujoče igralke izkoristile in povedle z 8:2. Po minuti odmora so dekleta pokazala pravi obraz in z dobro obrambo ter kolektivnim napadom prišla do prednosti in jo do konca samo še višala. Z zmago smo si že zagotovili 2. mesto po rednem delu, kar pa ne pomeni, da bomo zadnjo tekmo rednega dela odigrali podcenjevalno ali z manj motivacije. Zadnjo tekmo pred zaključnim turnirjem želimo izkoristiti za dober trening, dvig samozavesti in izboljšati določene taktične zadeve. Čestitke dekletom za super tekmo, samo tako naprej,” je dejal trener Jan Bezica, svoj pogled pa je ponudila še Dunja Marić: “Sobotno tekmo smo začele preplašeno in negotovo, a smo v drugi četrtini pokazale boljši odnos do igre in si s tem priborile prednost. Z enako energijo smo nadaljevale in kljub nekaj napakam zasluženo zmagale. Rada bi pohvalila klop, ki je imela skozi celotno tekmo energijo. Ta se je odražala tudi na igri.”

Akson Ilirija : Domel 62:45 (11:11,20:12,16:10,15:12)

Strelke: Jovičević 5, Sedminek 16, Nagode 4, Krizmanić, Kapus, Isoski 2, Borojević 9, Trošt 3, Marić 9, E. Modrić 14.

U-16, A: slabši vtis bodo kmalu popravile

Oslabljena A ekipa je doživela visok domač poraz proti Janini. “Začeli smo zelo solidno, tako kot že nekaj tekem letos, in povedli. Žal nam ni uspelo pobegniti na višjo razliko, gostje so nas prehitele in v preostanku tekme nadigrale v vseh elementih. Čaka nas še zadnja tekma proti ekipi Ježice, ki jo bomo poskušali odigrati bolje,” zagotavlja trener Luka Kalezič.

ŽKD Akson Ilirija – ŽKD Janina 49:75 (15:13; 4:26; 13:25; 17:11)

Strelke: Sedminek 17, Jovičević 5, Pešić 2, Borojević 3, Krizmanić, Kapus 3, Malik, Todorović 2, Žerovnik 2, Modrić 17.

U-16, B: dragocena šola

B ekipa je nastopila brez dveh pomembnih igralk, a vseeno prišla do visoke zmage. Tekmo je povzel trener Luka Kalezič: “Na tekmi smo spočili Tamaro in Emo. Po izenačenem začetku smo prestavili prestavo višje in dosegli nekaj lahkih košev ter prednost uspešno zadržali do konca. Cilj je, da čim več punc pridobiva pomembne izkušnje. Na takšnih tekmah lahko to izkoristijo in odigrajo sproščeno. Čestitke za zmago.”

ŽKD Akson Ilirija B – ŽKK Plama Pur 45:32 (14:9, 11:0, 14:10, 6:13)

Strelke: Mitrović 12, Ninković 2, Pavela 8, Kump, Ravnikar 5, Nesterović, Strohsack, Črnologar 2, Bernot 10, Lazić, Pavčnik 6.

U-14: tako blizu, a …

Po tesni in napeti končnici so pionirke v tretji del prvenstva vstopile z domačim porazom proti Janini. “Pozna se, da že nekaj časa nismo igrali res močne tekme. Punce so potrebujejo nekaj časa, da ugotovijo, da bo za borbo z najboljšimi ekipami potrebno res odgarati in dati svoj maksimum. Dvakrat so gostje povedle in smo se obakrat vrnili, kar pomeni, da smo pokazali karakter. V zaključku smo imeli vse v svojih rokah in povedli za točko, a žal odigrali premalo zbrano (zgrešili zicer in zapravili žogo iz avta), na koncu pa v zadnji sekundi dobili nemogočo trojko za zmago gostujoče ekipe. Velika šola pred nadaljevanjem, kjer bo potrebno odigrati pametneje. Delati moramo na delu nog v obrambi in na disciplini v napadu,” pravi trener Luka Kalezič in določno dodaja: “Verjamem v ekipo!”

ŽKD Akson Ilirija – ŽKD Janina 50:52 (11:15; 13:15; 16:12; 10:10)

Strelke: Mitrović 3, Črnologar, Pavela 5, Kump, Ravnikar 4, Stjepanović 14, Kalabić 12, Nesterović, Kočevar, Bernot 12, Lazić, Pavčnik.

#gremoIlirija

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)