Ponosna sem na soigralke”, je zapisala Manca Marguč v svoji izjavi po mladinski tekmi. Prepričani smo, da tudi vse ostale zveste navijače in podpornike Ilirijank prevevajo podobna čustva ob rezultatih minulega tedna, zato preletimo na kratko, kako so se odrezale naše ekipe v minulem tednu.

💚 Najmlajše še ne poznajo poraza. Navijamo, da bodo desetim zmagam pripisale še kakšno iz prihajajočih šestih.

💚 Starejše pionirke po devetih odigranih tekmah beležijo šest zmag in tri poraze. Na poti do cilja jih čaka še pet tekem, ki bodo zagotovo košarkarske poslastice in priložnost za dokazovanje.

💚 Kadetinje so zaključile z drugim delom tekmovanje in dosegle prvi letošnji cilj – uvrstitev med šest najboljših kadetskih ekip.

💚 Mladinke so tudi na zanesljivi poti do zaključnega turnirja. Nedeljska zmaga nad Mariborčankami jih je varno zasidrala med najboljše štiri mladinske ekipe.

💚 Članice so zabeležile dve pomebni zmagi v državnem prvenstvu. Trenutno se ponašajo s šestimi zmagami in petimi porazi. Do konca drugega dela jih čaka še pet tekem, v katerih bodo poskusile priigrati še kakšno zmago, ki jo potrebujejo za uvrstitev v zgornji del lestvice državnega prvenstva.

Izidi tekem minulega tedna nedvoumno naznanjajo uresničitev ciljev, ki so si jih zastavile vse naše selekcije. Vendar…

It ain’t over till the fat lady sings.


Sledi kratek povzetek dogajanj z rezultati, statistiko tekem in izjavami igralk Nike Ilovar, Lane Šantelj in Mance Marguč ter trenerjev Sama Plevnika, Luke Kalezića in Luke Trpina.


.

ČLANICE, 1.SKL ZA ŽENSKE, 1. DEL TEKMOVANJA


15. kolo
Sreda, 26. januar

AKSON ILIRIJA : VBO MARIBOR 71:66 (19:12, 22:21, 18:10, 12:23)
CELOTNA STATISTIKA

Nika Ilovar, igralka: “Tekmo proti Mariboru smo začele odlično, dobro smo delovale, tako v napadu, kot v obrambi in si priigrale lepo prednost. Proti koncu tekme smo malo popustile in pustile Mariboru, da se približa. Vendar smo pritisk zdržale in prva zmaga v tem letu je naša.

Samo Plevnik, trener:  Čeprav smo v tekmo vstopili kompletni in pripravljeni, nas je še vedno malo preganjal spomin na skromno košarkarsko predstavo iz Kranja. Prava energija in zrel pristop, ki smo ju začutili že v uvodnih minutah, sta napovedovala ugoden izid tekme. Razen zadnje četrtine, v kateri je bilo prisotno nekaj panike, je bila tekma pod stalno kontrolo. Čestitam igralkam in sem prepričan, da lahko nadaljujejo v zmagovalnem ritmu.

16. kolo
Petek, 28. januar

DOMŽALE : AKSON ILIRIJA 47:68 (8:15, 13:28, 13:15, 13:10)
CELOTNA STATISTIKA

Lana Šantelj, igralka: ”Pripravljeni smo bili na njihovo šibko točko vračanja v obrambo, ter to dobro izkoriščali, saj smo imeli kar nekaj hitrih protinapadov, s katerimi smo tudi lahko diktirale naš tempo igre. Pomanjkljivost v naši igri je bil predvsem skok, kar bo v naslednji tekmi potrebno izboljšati.”

Samo Plevnik, trener: “Kljub nepopolni zasedbi so dekleta stopila skupaj in s čvrsto obrambo poskrbele za zanesljivo zmago proti nasprotnicam iz Domžal. Čestitke vsem in upam da se niz nadaljuje.”

MLADINKE

AKSON ILIRIJA – VBO MARIBOR = 76 – 63 (9 : 26 24 : 21 21 : 10 22 : 6)

Statistika

Manca Marguč, igralka: “Tekmo smo odprle zelo slabo in nasprotnicam dopustile visoko prednost. Kljub slabemu začetku je ekipa od vsega začetka verjela v zmago, kar se je pokazalo v drugem polčasu, ko smo zaigrale tako kot znamo in prišle do zaslužene zmage. Ponosna sem na soigralke, da smo pokazale naš karakter in kljub slabemu začetku, tekmo končale z lepo prednostjo.“

Samo Plevnik, trener: “Proti vedno neugodni ekipi Maribora smo tekmo začeli katastrofalno, saj je bil delni izid 20:2 in 26:9 za Maribor ob koncu 1/4. Vesel sem, da so mi punce verjele, ko sem jim dopovedoval, da se tekma igra 40 minut. V drugi četrtini so se začele prebujati v napadu in posledično tudi v obrambi. Na polčasu so nasprotnice še vedno visoko vodile (47:33). V nadaljevanju je naša ekipa ponovno dokazala, da ima talent in srce. V drugem polčasu so priigarale 43 točk, na drugi strani pa so skoraj popolnoma onemogočile Mariborčanke, ki so v drugi polovici tekme dodale le še 16 točk. Bravo punce 💪💪💪💪.“

KADETINJE

ŽKK Triglav – ŽKD Akson Ilirija = 67 : 56 (22:11; 20:16; 13:15; 12:14)

Strelke: Modrić 2, Brodnik 5, Jovičević 2, Golob, Krizmanić 4, Valančič 13, Slapal 7, Nagode, Žorž 23.

Luka Kalezić, trener: “V prvem polčasu se nismo držali dogovorov in domačinkam pustili, da naredijo razliko. V nadaljevanju smo se z bolj agresivno igro približevali in se v zaključku približali na tri točke zaostanka. Žal je malo zmanjkalo za preobrat. Punce lahko pohvalim za pristop v drugem polčasu.”

STAREJŠE PIONIRKE A

ŽKD Akson Ilirija – ŽKK Cerknica = 70 : 31 (13:6; 23:11; 18:8; 16:6)

Strelke: Stresen, Jovičević 7, Mordić L. 16, Malik 3, Nagode 12, Cabello 2, Modrić E. 24, Slapal 6.

Luka Kalezić, trener: “Gostje so prišle oslabljene, a tudi nam je manjkala Lana. Izkazalo se je, da imamo več širine in tekmo smo zanesljivo dobili. Upamo, da v prihodnje virus čim manj vpliva na potek sezone. Čestitke ekipi za zmago.”

MLAJŠE PIONIRKE 

Tolmin : Akson Ilirija  28:73  (8:12, 4:23, 6:19, 10:19)

Strelke: Modrić 21, Kapus 15, Stjepanović 13, Kondrič 10, Mitrović 4, Žerovnik 4Pavčnik 4, Vuković Mali 2, Ninković, Pavela, Črnologar
Luka Trpin, trener: “Oslabljena U13 ekipa se je odpravila na dolgo pot v Tolmin, kjer se je pomerila s prav tako oslabljeno domačo ekipo. V tekmi dveh oslabljenih ekip so bile uspešnejše igralke Ilirije, ki so se tokrat poleg napada, izkazale tudi v obrambi.”

#GREMOILIRIJA


FOTOGALERIJA: Domžale – Ilirija, sobota, 28.1.2022 (Rok Pulević)

(Skupno 259 obiskov, današnjih obiskov 1)