Za Ilirijankami je izjemno bogat in spodbuden vikend, katerega rezultati pričajo o uspešno opravljenem pripravljalnem obdobju pred začetkom nove tekmovalne sezone. Preberite, kje so bile in kako so se odrezale, kaj so nam zaupale igralke in trenerji.


ODLIČNOST NI DEJANJE, AMPAK NAVADA!


V petek, 17. septembra, so se na internacionalni košarkarski turnir za dekleta in dečke v Bečej odpravile najmlajše ljubljanske košarkarice. V Srbiji oz. Vojvodini se je Ljubljana ponosno predstavila s tremi dekliškimi ekipami, v dveh ekipah sta bili združeni igralki obe ljubljanskih ženskih košarkarskih društev.

  • Dekleta letnika 2009 so osvojile 3. mesto.
  • Dekleta letnika 2008 so zasedla 4. mesto.
  • Dekleta letnika 2007 pa so zmagale v svoji kategoriji.

Luka Trpin, trener: “Z ekipo U13 smo se udeležili turnirja v Bečeju, kjer smo pomešani z dekleti U13 ŽKD Ježica odigrali 4 tekme proti srbskim ekipam. Nasprotniki so bili na nivoju, tako da so tekme služile kot solidna priprava pred sezono. Celoten turnir je bil dobro organiziran, tako da so dekleta preživela lep in koristen vikend.”

Kadetinje so v nedeljo, 19. septembra odigrale prijateljsko tekmo s kadetinjami ŽKK Triglava v sklopu mednarodnega košarkarskega turnirja MEMORIAL JERNEJA GORTNARJA.

Luka Kalezič, trener: “Ekipa U17 je odigrala prvo skupno tekmo. Prikazali smo igro v valovih, od dobrih pa do slabih minut, kar je glede na dejstvo, da je v ekipi nekaj novink tudi razumljivo. Na koncu smo dosegli prvo zmago. Do sobote, ko nas čaka prva ligaška tekma proti ekipi Vipave bomo skušali dvigniti nivo igre.”

Tinkara Prelog, kapetanka: “Današnja uvodna tekma je imela tako boljše kot slabše trenutke, a verjamem da bomo vse pomankljivosti do uradne lige popravile in se že veselim letošnje sezone.” 

Članice so se v soboto, 18. septembra na povabilo UBI Holding Graz udeležile Energie Steiermark Trophy turnirja in se razveselile prvega mesta.

Neža Vrečer, igralka: “V soboto smo se s člansko ekipo v sklopu pripravljalnih tekem udeležile mednarodnega turnirja v Grazu. Kljub temu da je bilo v naši igri še nekaj napak, ki jih bomo skušali odpraviti do začetka sezone, smo z dvema prepričljivima zmagama z ekipo zasluženo osvojile prvo mesto. Čestitke puncam za prikazano igro in hvala organizatorjem za povabilo!

Samo Plevnik, trener: “Na prvi tekmi turnirja smo se pomerili z Domžalami, ki so bile za nas neznanka. Začetek tekme je bil nervozen, do konca 2. četrtine nam je uspelo priti do +8 za nas. V nadaljevanju smo začeli igrati agresivnejšo obrambo in prednost je le se naraščala. Nato je sledil dvourni premor, v katerem so se igralke odpočile in se pripravile na finale z domačinkami, ki so bile zmagovalke drugega polfinala. Začeli smo resno in zavzeto, do konca tekme je kazal semafor +44 za nas. Zmaga na turnirju je dobra popotnica za začetek prvenstva. Vse igralke so na obeh tekmah odigrale v skladu z dogovori in pričakovanji. Turnir je bil brezhibno organiziran, igrali smo v prelepi dvorana, pogostitev in postrežba izvrstna. Zahvalil bi se organizatorjem za povabilo in gostoljubje.

#gremoilirija

(Skupno 151 obiskov, današnjih obiskov 1)