Po skoraj dvomesečni prekinitvi izvajanja športnih programov  zaradi sprejetih ukrepov za zajezitev  širitve epidemije koronavirusa, smo se v ŽKD Ilirija odločili, da je nastopil čas, da previdno, preudarno in v skladu s smernicami začnemo s treningi! Namen ponovne vzpostavitve treningov ni le vadba ampak tudi skrb za naša dekleta in njihovo mentalno zdravje kot pomemben del splošnega počutja. 

Glede na trenutno situacijo in sprejete ukrepe pristojnih institucij ter v skladu s smernicami KZS  vzpostavljamo prilagojen program treningov za vse naše selekcije od vključno torka, 5. maja 2020Ta  bo zaenkrat vključeval tiste elemente košarke, katerim se med rednim delom sezone daje premalo poudarka in so hkrati tisti individualni elementi košarke, s katerimi igralke ne bodo ogrožale sebe in drugih. Gre za individualno delo z žogo, individualne vaje za telesni razvoj in pripravljenost. V kolikor se bo trenutna situacija spremenila in se bodo ukrepi še sprostili bomo k individulanim elementom košarke dodali tudi ostale elemente (npr. vodenje žoge, met na koš in ostale tehnične elemente košarkarske igre). 

Treningi bodo potekali zaenkrat le na prostem in v manjših skupinah (največ 10 igralk) pod vodstvom vsaj enega trenerja/trenerke ŽKD ILIRIJA. V primeru slabega vremena bo trening pravočasno odpovedan in igralke obveščene. 

Zato, da ne bomo ogrožali sebe in drugih bomo:

  • na trening prišli oblečeni in pripravljenI za vadbo, tuširanje in uporaba garderob zaenkrat ne bo možna
  • na  košarkarsko igrišče vstopili le s trenerjem oz. pod vodstvom trenerja ter dosledno upoštevali navodila trenerja
  • na trening s seboj prinesli svojo žogo in plastenko z vodo/napitkom
  • poskrbeli za razkuževanje rok in umivanje rok 
  • upoštevali  in držali razmak najmanj 2 m do ostalih
  • izpustili trening, če se ne bomo počutili dobro, če bomo imeli povišano telesno temperaturo ali sum na katerikoli simptom respiratornega obolenja
  • o svoji odsotnosti in razlogu za odstotnost na treningu obvestili trenerja. 

 

 Močno verjamemo, da bo jesen prinesla nov in svež začetek na katerega bodo naša dekleta  pripravljena. 

trenerji in UO ŽKD Ilirija


POD ČRTO

V času samoizolacije so naša dekleta in trenerji upoštevajoč gesli #neogrožajsebe in #neogrožajdrugih preživljali svoj čas izobraževalno in športno o čemur pričajo spodnji “dokazi” :). Hvala vsem in vsakemu posebej!

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)