Ljubljana, 3.11.2017 ­- V Ljubljani se je med 28. in 30. oktobrom odvil že drugi mednarodni košarkarski turnir za dekleta Halloween Ljubljana Open. Na turnirju se je zbralo več kot 150 igralk iz kar šestih držav.

Zadnji vikend oktobra se je v Ljubljani ob Ljubljanskem maratonu odvil še en mednarodni športni dogodek. Halloween Ljubljana Open, v organizaciji ŽKD Akson Ilirija,  je v prestolnico privabil več kot 150 igralk iz Nemčije, Francije, Hrvaške, Makedonije, Bosne in Hercegovine in Slovenije. Trinajst dekliških ekip je tekmovalo v treh starostnih kategorijah, U13, U15 in U17.

Otvoritev turnirja sta s svojo prisotnostjo in nagovorom igralkam počastila namestnica veleposlanice in prva svetovalka na veleposlaništvu Republike Francije v Ljubljani Anne Schmidt in Damir Rađenović iz Košarkarske zveze Slovenije.

V treh dneh se je v športni dvorani SGGOŠ odvilo kar 27 tekem, turnir pa je bil pospremljen tudi z bogatim vzporednim programom, ki je vključeval All star tekmo proti fantom iz Košarkarskega društva Slovan,  vodeni ogled Ljubljane, kreativne delavnice in Halloween zabavo, ki so jo popestrili Goričanski Parkeljni.

»Halloween turnir je resnično nekaj posebnega. Pri organizaciji in izvedbi letošnjega je sodelovalo kar 68 prostovoljcev, ki so vsak po svoje pripomogli k uspehu turnirja. Ta pozitivna in povezovalna energija prežema celotno dogajanje in ravno to je razlog, da so bile nekatere ekipe letos z nami že drugič. Večina ekip, ki so se turnirja udeležile prvič, pa je prišla na priporočilo lanskoletnih udležencev. To nas izjemno veseli in nam daje spodbudo za nadaljnje delo«, je povedala Alenka Lorber, v.d. predsednice ŽKD Akson Ilirija.

Zmagovalke turnirja so bile v najmlajši starostni kategoriji domačinke. V kategoriji U15 je bila najboljša ekipa Jelša Šmarje, v U17 pa ekipa Geispolsheim iz Francije. Priznanja najuspešnejšim ekipam in posameznicam je podelil ljubljanski podžupan Dejan Crnek.

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)