V petek 2.6. so s tekmovanjem nadaljevala naša najmlajša dekleta do starosti 9 let.

Tokrat sta jih čakali zadnji dve tekmi v sezoni in sicer proti ekipi fantov iz Ljubljane (Pingvini) ter Helios Suns D.

Prvo tekmo so dekleta odigrala proti fantom iz ekipe Ljubljana beli. Dekleta nekatere fante že poznajo saj so njihovi sošolci oz. trenirajo na isti šoli kot naša dekleta. Dekleta so v prvi četrtini začela nekoliko zaspano in nezbrano, kar so fantje takoj izkoristili in pošteno napolnili naš koš. Sledila je boljša druga četrtina, kjer so se dekleta borila po svojih najboljših močeh. Kljub vsemu fantov tudi v drugem polčasu nismo mogli presenetiti in tekmo zaključili s porazom za 8 točk.

Ilirija : Ljubljana beli 26:34 (11:19, 12:22,25:31)

Strelke: Stevič Živa 2, Rihtman Ava Luna, Pešič Ana 3, Malik Nika, Vukman Tanja, Ivanuša Eva Lena, Matelič Conti Niki, Modrič Ela 4.

Drugo tekmo smo odigrali proti ekipi Helios Suns D, ki so v primerjavi z Ljubljano boljši. Med tekmama smo se pogovorili in dogovorili, da našo zadnjo tekmo odigramo po svojih najboljših močeh. Obenem so dekleta med obema tekmama pridobile nekaj energije in moči z zaužitimi energijskimi ploščicami in pijačo. Očitno je to pripomoglo, saj so odigrale fenomenalen prvi polčas. Fantom so delale kar precej preglavic s hitro igro- ukradenimi žogami in lahkimi zaključki. Vseeno pa je nekoliko zmanjkalo energije še za drugi polčas. V njem so fantje nadoknadili razliko in se na koncu veselili zaslužene zmage.

Ilirija : Helios Suns D 26:33 (16:14, 17:17, 25:30)

Strelke: Stevič Živa, Rihtman Ava Luna, Pešič Ana, Malik Nika 4, Vukman Tanja, Ivanuša Eva Lena 2, Matelič Conti Niki, Modrič Ela 4.

Tako smo s tekmovanjem v kategoriji U9 zaključili sezono. Sezono lahko ocenimo kot uspešno, dekleta so rasla iz tekme v tekmo, napredovala po pričakovanjih, sedaj pa jih čakajo treningi v selekciji U11.

Ob tem se zahvaljujemo staršem za vse prevoze na tekme, podporo in navijanje!

Trenerja Eva in Tevž

(Skupno 268 obiskov, današnjih obiskov 1)