V sredo, 30.11.2016, se je na OŠ Riharda Jakopiča odvila tekma košarkarskih krožkov. Domačinke iz OŠ Riharda Jakopiča, pod vodstvom trenerja Tevža, so se pomerile proti »sosedam« iz OŠ Hinka Smrekarja, katere budno trenira Eva.

V telovadnici se je že pred tekmo nabralo ogromno število gledalcev, ki so s svojim prihodom pokazali, da bo šlo za pravi soseski derbi.IMG_0339

Dekleta so se dobro ogrela in pričela s štafetnimi igrami. Ob bučni podpori so dokazala, da so se v dveh mesecih košarkarske šole Ilirije naučile že kar nekaj košarkarskih veščin, zato jim vodenje žoge slalom ni delalo nobenih težav. Tudi pri vodenju in zaključku z dvokorakom so bile zelo uspešne.

Štafetne igre so bile tako izenačene, da smo težko razbrali katera ekipa je boljša, zato smo nadaljevali s pravo košarkarsko tekmo.

Sprva so bila dekleta nekoliko v krču, niso namreč navajena na takšno bučno podporo. Kljub temu so se po danem prvem košu sprostile in zaigrale po svojih najboljših močeh.

IMG_0342

Koši so padali tako na eni kot na drugi strani, ekipi pa sta bili tako številčni, da sta bili klopi za rezervne igralke polni in sta ob gledalcih navijali za svoje soigralke.

Rezultata tekme se ne spomnimo, saj so dekleta dosegle toliko košev, da jih nismo mogli več prešteti na prste dveh rok, vemo pa, da smo bili veseli tako na eni strani kot na drugi strani igrišča, od gledalcev do trenerjev in deklet.

Do naslednjič!

 

(Skupno 126 obiskov, današnjih obiskov 1)