Pričenja se tekmovalna sezona 2018/2019 in spet bomo lahko vikende preživljali ob navijanju za naša dekleta. V državnem prvenstvu letos tekmujemo z enajstimi ekipami, članice tekmujejo tudi v Pokalu članic, ekipa U13 v Mini pokalu za dekleta, naši ekipi U17 in U15 pa se bosta letos ponovno pomerili z vrstnicami iz regije v ligi WABA.

Prva bo na parket stopila U17B ekipa, ki že danes gostuje pri Cinkarni Celje. V dresu Ilirije bo prvič zaigrala Tisa Gudžulič (2005), ki se nam je pridružila iz ŽKD Ježica. V nedeljo čaka dekleta še tekma proti ekipi Ines Škofja Loka v ligi U15.

V petek, 28.9.2018, bodo sezono otvorile članice s tekmo proti gostjam iz ŽKK Triglav. V ekipi je ostala večina igralk iz lanske sezone, nove okrepitve pa so letošnja U20 reprezentantka Lejla Pamić (1999, Kranjska gora-Jesenice), Nikolina Sofrić (2000, ŽKK Triglav), Satja Škobalj (2000, ŽKD Maribor), Maja Percan (1992, ŽKK Domžale) in Živa Macura (1995), ki se vrača s študijske izmenjave v tujini.

Z gostovanjem v Črnomlju pričenja v soboto novo sezono tudi naša U17A ekipo. Vodenje ekipe je poleti prevzel trener Uroš Meden, v ekipo pa sta se po daljši odsotnosti zaradi poškodbe vrnili Zala Pavlič in Manca Vrečer, ki je letos že zaigrala v dresu reprezentance U16.

Še eno tekmo si bomo lahko ogledali v prihajajočem vikendu. Naša mlada U15B ekipa se bo v nedeljo pomerila proti tekmicam Jelša Šmarje.

Tekmovanja v kategoriji U13 se pričnejo 6. oktobra, ko bodo svoj krstni nastop v sezoni opravile tudi naše U13B deklice. V nedeljo 7. oktobra bodo na gostovanju v Domžalah prvič letos zaigrale tudi mladinke.

Vsem našim dekletom želimo v prihajajoči tekmovalni sezoni veliko dobrih tekem, napredka in premikanja lastnih meja, veselja ob zmagah in športnega prenašanja porazov, predvsem pa da na igrišču uživajo v tem, kar najraje počnejo!

Za podporo, pomoč in spodbudo s tribun pa se vnaprej zahvaljujemo tudi vsem staršem!

 

 

 

 

(Skupno 92 obiskov, današnjih obiskov 1)