Novo vodstvo ženskega košarkarskega društva Ilirija nadaljuje s kadrovskimi okrepitvami. Potem, ko so v prejšnjem tednu sklenili sodelovanje z novim športnim direktorjem Emirjem Haskićem, so v tem tednu zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba.

Trenerski ekipi Ilirije se bodo v novi sezoni pridružili Goran JovanovićAlen Ploj in Rankica Šarenac.

Goran Jovanović, aktualni selektor ženske reprezentance Bosne in Hercegovine, bo po novem vodil člansko ekipo Ilirije. Izkušeni Jovanović je v preteklosti poleg ŽKK Jesenice, vodil tudi ekipo Hit Kranjska Gora, s katero je trikrat osvojil državno prvenstvo ter enkrat pokalni naslov. Poleg izbrane vrste BiH pa je v preteklosti vodil tudi slovensko in makedonsko žensko člansko reprezentanco. Jovanović ima tudi mednarodne klubske izkušnje, saj je v preteklih sezonah vodil različne avstrijske moške klube.

Novinec v strokovnem štabu Ilirije je tudi Mariborčan Alen Ploj, ki je v preteklosti vodil vse selekcije v ŽKD Maribor, bil pa je tudi pomočnik selektorja slovenske mladinske reprezentance. V Iliriji bo skrbel za mlajše kategorije.

Rankica Šarenac se bo po bogati igralski karieri prvič preizkusila v vlogi trenerke. Svojo športno pot je začela pri sarajevski Bosni, nadaljevala v Cantuju, Ježici (1993 – 1999), Gran Canarii, ligi WNBA (Phoenix), Ros Casaresu v Valencii, Tarbesu, Gambrinusu iz Brna, poljski Gdyniji, Caserti, Rivasu iz Madrida, Mondevillu, nazadnje pa je v sezoni 2010/11 nastopala za Athlete Celje. Velja za enega najboljših centrov s področja nekdanje Jugoslavije. V Iliriji bo dejavna v šoli košarke ter pri delu z mlajšimi selekcijami.

»Vesel sem, da se po petih letih vračam v slovensko žensko košarko. Projekt Ilirije se mi je zdel zelo zanimiv in mi predstavlja velik izziv. Kjerkoli sem deloval, sem imel vedno najvišje ambicije in tudi tukaj ne bo nič drugače. Želim, da se vizija Ilirije uresniči ter da v treh letih pridemo do vrha slovenske košarke. Izjemno se veselim ponovnega klubskega sodelovanja z Emirjem Haskićem ter tudi dela z Rankico Šarenac, Alenom Plojem ter ostalimi trenerji. Šli bomo korak za korakom, prioriteta pa bo razvoj košarkaric ter rezultatski napredek skozi vsako sezono,« je ob podpisu pogodbe dejal Goran Jovanović, ob sklenitvi sodelovanj pa sta spregovorila tudi športni direktor in predsednik kluba, Emir Haskić in Mišo Sambolić.

»Zadovoljen sem, ker smo že sredi junija zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba. Izjemno sem vesel, ker smo v klub pripeljali Gorana Jovanovića, s katerim tako nadaljujem desetletno sodelovanje. Prepričan sem, da bo svojim znanjem in izkušnjami iz naših igralk potegnil maksimum. Alen Ploj je bil naša želja že od prej. Kljub mladosti premore veliko izkušenj, predvsem pri delu z mlajšimi selekcijami. Z obema trenerjema smo sklenili triletno sodelovanje, kar samo potrjuje ambicije in zastavljeno vizijo kluba. O Rankici Šarenac ni potrebno izgubljati besed. S svojimi izkušnjami in nasveti bo za naše nadebudne košarkarice izjemnega pomena. Ponosen sem, ker je za svoj prvi klub, kjer bo trenerka, izbrala ravno ŽKD Ilirijo. Ob obstoječih trenerjih Nataši Haskić, Evi Gogala, Matjažu Mlakarju in Tevžu Pavšku, smo tako zaključili s kadrovanjem strokovnega štaba, pripravljamo pa še posebno sodelovanje, ki bo vsem igralkam nudilo nadstandardne pogoje za trening,« je povedal HaskićSambolić pa je dodal:

» Izjemno me veseli, da v novo sezono stopamo s tako močno strokovno ekipo. Odlične rezultate mlajših selekcij, ki so posledica visoko strokovnega in požrtvovalnega dela naših trenerjev mlajših selekcij – Nataše, Eve, Matjaža in Tevža, želimo nadgraditi z uspehi tudi v starejših kategorijah. Izkušnje in energija, ki jo s seboj prinašajo Goran Jovanović, Alen Ploj in Rankica Šarenac, ter pogoji za delo, za katere je zaslužno tako prejšnje kot sedanje vodstvo kluba, me navdajajo z optimizmom, da bomo uresničili ambiciozne načrte kluba in v naslednjih letih posegli v sam vrh slovenske ženske košarke.«

 

(Skupno 220 obiskov, današnjih obiskov 1)