ŽKD Ilirija bo v novo sezono stopila v sodelovanju s športno kliniko Global Sports Clinic, ki jo vodi dr. Mitja Bračič. Klinika se nahaja v športnem centru Gym 24 (www.gym24.si), ki se razprostira na 1200 m2 in športnikom nudi vrhunske pogoje za trening. Gre za center, ki obratuje 24 ur na dan, poleg klinike pa nudi še 30 metrsko tekalno stezo, fitness ter manjšo telovadnico.

ŽKD Ilirija bo tako svojim igralkam zagotavljala storitve Global Sports Clinic. Poleg športne diagnostike in meritev (nadzor osnovnih in specifičnih gibalnih sposobnosti, modeliranje biomehaničnih struktur gibanja,  izdelava gibalnih strategij na osnovi kinematičnih in dinamičnih spremenljivk), bodo v kliniki skrbeli za optimizacijo telesne pripravljenosti igralk, fizioterapijo ter prehransko svetovanje.  

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija, ni skrival zadovoljstva ob sklenitvi dogovora: “Navdušen sem, ker smo k sodelovanju privabili Global Sports Clinic, kjer trenirajo vrhunski športniki. Izjemno spoštujem delo dr. Mitje Bračiča, ki športnikom v svojem centru omogoča vrhunske pogoje za trening. Naše igralke bodo imele možnost treniranja dopoldne in zvečer. S športno diagnostiko želimo dozirati pravilno količino in vsebino treninga, se izogniti morebitnim poškodbam ter igralkam v nižjih selekcijah nuditi najmodernejši pristop k razvoju telesa. V Global Sports Clinic deluje ekipa strokovnjakov – kondicijskih trenerjev, fizioterapevtov, ortopedov in nutricionistov, ki bodo s svojim znanjem in strokovnostjo izjemna dodana vrednost za naš klub. Po prihodu novih trenerjev – Jovanovića, Ploja in Rankice Šarenac, smo s sklenitvijo sodelovanja z Global Sports Clinic zaključili s kadrovanjem strokovne ekipe. Izjemno sem zadovoljen, ker bodo v klubu delovali vrhunski trenerji, mirno pa lahko rečem, da bomo dekletom zagotavljali najboljše pogoje za delo in treniranje pri nas.”  

“Vizija naše klinike GSC je zagotavljati domačim in tujim športnikom vrhunske storitve s področja športne diagnostike, fizioterapije, bioterapije, nutricionistike ter priprave po poškodbah. Storitve izvajamo v sklopu trenažnega centra, edini pa tudi na terenu po celotni Evropi. Naše znanje in izkušnje na področju telesne priprave košarkaric bomo prenašali na mlade perspektivne slovenske igralke ter na članske igralke ŽKD Ilirija. Že zadnjih deset let nudimo strokovno podporo vsem košarkarskim reprezentancam v sklopu sodelovanja s Košarkarsko zvezo Slovenije. Smo pa mnenja, da lahko večji napredek dosežemo s sistematičnim delom z igralkami na dolgi rok. To se je v preteklosti izkazalo za pravo pot k vrhunskim rezultatom. Telesna priprava je pomemben temelj za tehnično in taktično košarkarsko pripravo. Prepričan sem, da bomo s takšnim sistemom pomagali dvigniti nivo slovenske ženske košarke, posredno pa tudi izoblikovati kakšno kvalitetno reprezentantko. Upravi ŽKD Ilirija in Austria Trend Hotelu se zahvaljujemo za izkazano zaupanje v tovrstnem projektu,” pa je dejal dr. Mitja Bračič, Global Sports Clinic (www.globalsportsclinic.com). 

(Skupno 197 obiskov, današnjih obiskov 1)