Ilirija je svoje vrste okrepila s Srbkinjo Hristino Marjanović. Gre za 24 let staro in 169 cm visoko igralko, ki igra na poziciji organizatorke igre. Do sezone 2014/15 je igrala v Kragujevcu, nato pa se je preselila v ciprski APOP Paphou. V lanski sezoni je nastopala za hrvaški ŽKK Kvarner, kjer je igrala tudi v regionalni WABA ligi. Letos je bila tik pred prestopom v bolgarski Beroe, ki prav tako nastopa v regionalni ligi, vendar je zaradi težav z registracijo prestop v zadnjem trenutku padel v vodo. Sledila je selitev v Ljubljano, kjer bo ostala vsaj do konca te sezone.

Hristina Marjanović, ŽKD Ilirija:

Potem, ko sem bila še pred dnevi v Bolgariji, je sledil klic ŽKD Ilirije in hitro sem se preselila v Ljubljano. Moram priznati, da so moji prvi vtisi nad pričakovanji. Prišla sem v perspektivno in talentirano ekipo, kateri upam, da bom lahko pomagala. Ritem treningov in sistem dela mi zelo odgovarja, tako da se zelo veselim našega sodelovanja. Upam, da bom uspela napredovati ter da bomo tudi kot ekipa še boljši. Klub ima ambiciozne načrte za prihodnost, verjamem da lahko s kolektivnim pristopom že v letošnji sezoni naredimo dober rezultat. Že takoj ob prihodu sem spoznala, da v klubu delujejo ljudje, ki imajo radi košarko kar me zelo veseli.

Emir Haskić, športni direktor ŽKD Ilirija:

Na poziciji organizatorke igre smo imeli celotno sezono težave. Že dalj časa smo iskali primerno rešitev, s Hristino pa smo bili zelo blizu dogovora že v prvem delu sezone. Vesel sem, da je do sodelovanja le prišlo. Pričakujem, da bomo z njenim prihodom napredovali v vseh segmentih igre ter da bo s svojimi izkušnjami znala povezati ekipo na igrišču. Verjamem, da se bo hitro vklopila v ekipo ter da bodo ostale igralke ob njej pokazale še boljše igre.

.

Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on Twitter
(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)