Od četrtka do nedelje (14.-17.2.) je kadetska ekipa sodelovala na turnirju v Atenah in se pomerila z grškimi ekipami ESKA, ESKANA in ACS Athens. Osvojili smo drugo mesto.

Četrtek

Na pot smo se odpravili v četrtek zjutraj. Najprej smo se odpeljali do Trsta od koder smo leteli v Rim in kasneje v Atene. Na letališču sta nas pričakala študenta iz Nizozemske, ki sta v sklopu mednarodne prakse organizirala turnir. Nastanjeni smo bili v centru mesta, v hotelu Acropolis Select. Pred spanjem smo odšli na kratek sprehod proti delu mesta imenovanem “Plaka”, ki je zaprt za promet in je znan kot eden izmed najlepših predelov Aten. Sprehodili smo se tudi ob vznožju Akropole.

. 

Petek

V petek zjutraj smo se z avtobusom odpeljali do dvorane in doživeli pravi atenski promet (pomikanje meter po meter po štiripasovnici). Prva tekma je bila proti ekipi ACS Athens. Odigrali smo dober prvi polčas. Žal je le po nekaj minutah igre kapetanka Manca začela čutiti bolečine v gležnju in tetivi in skupaj smo se odločili, da na turnirju ne bo več igrala. Domačinke so nas z nepopustljivo igro in bučno podporo s tribun na koncu uspele premagati. Izstopala je predvsem reprezentantka Grčije Eleni Bosgana. Po tekmi smo si privoščili giros in se pripravili na drugo tekmo. Punce so pokazale več borbenosti in premagale ekipo ESKANA. Zvečer je sledila skupna večerja in otvoritev turnirja, kjer je gostiteljica Annie pozdravila vse sodelujoče. Spoznali smo tudi Kostasa Tsartsarisa, nekdanjega grškega reprezentanta in igralca Panathinaikosa, ki je kot podpornik turnirja sodelujočim namenil nekaj spodbudnih besed. Sledilo je druženje po sobah in počitek.

..

Sobota

Po zajtrku smo imeli prosto dopoldne, saj nas je tekma čakala  šele  ob 17 uri. Tako smo se odpravili na Akropolo, kjer smo naredili veliko fotografij, ki bodo ohranjale spomin na atenski turnir.

..

Popoldanska tekma proti ekipi ESKA je odločala ali bomo igrali v finalu ali ne. Punce so odigrale kot znajo in veselili smo se zmage. Ekipa je pokazala kolektivno igro. Večer smo izkoristili za obisk Hard Rock Cafeja, kjer so punce lahko kupile spominske majice. Sprehodili smo se po centru mesta, po tradicionalni večerji (giros) pa smo se odpravili proti hotelu na počitek.

Nedelja

V nedeljo nas je  čakala še zadnja tekma. Ogledali smo si zanimiv fantovski finale v katerem je bil italijanski klub Stellazzura za točko uspešnejši od ekipe Deree college club iz Aten. Spremljali smo tudi tekmovanje v metu za tri točke, kjer sta tekmovali Vita in Ana in spretnosti, kjer sta tekmovali Tanja in Eva. V obeh tekmovanjih so zmagale domačinke. V finalu smo ponovno igrali proti gostiteljicam iz ACS Athens. Začeli smo dobro, nadaljevali pa pod svojimi zmožnostmi. Domačinke so na drugi strani odigrale odlično tekmo in na koncu zmagale. V prvo peterko turnirja sta bili izbrani Vita Mićunović in Sara Garić.

..

Po finalu smo se odpeljali do bližnje obale, kjer smo ob morju uživali v soncu in še zadnjem druženju pred odhodom domov.

Odigrali smo štiri močne tekme, skozi katere smo se marsikaj naučili. Izkušnja je bila vsekakor pozitivna, doživeli smo utrip grške prestolnice in spletli nova poznanstva, kar je bil tudi osnovni cilj. V Slovenijo se vračamo polni vtisov in izkušenj, ki bodo puncam v prihodnosti še sigurno koristile. Pa do naslednjega turnirja 🙂

Rezultati

ACS Athens – Akson Ilirija Ljubljana (G) 61 – 51

ESKANA – Akson Ilirija Ljubljana (G) 47 – 64

ESKA – Akson Ilirija Ljubljana (G) 43 – 65

 ACS Athens – Akson Ilirija Ljubljana (G) 54 – 37

Three point contest winners:
Girls: Georgia Damoulaki (ESKA) 5 goals

Skills contest winners:
Girls: Artemis Kouki (ACS Athens) 16.30 seconds

 

(Skupno 747 obiskov, današnjih obiskov 3)