S polnimi košarkarskimi pljuči so zadihale vse selekcije. Tudi članska. Slednja je tekmovalni led prebila z domačo zmago proti Mariboru in tako za prihodnje tedne pokazala smer tudi ostalim selekcijam.

Članice: Zanesljiva zmaga

Z izjemo kratkega obdobja v uvodni četrtini je ljubljansko-mariborski obračun minil v znamenju premoči Ilirije. Ta je pod vodstvom novega trenerja Ernesta Novaka prišla do prve zmage v sezoni. Ilirijanke so visoko prednost iz prve četrtine vzdrževale vse do konca. Končna razlika je znašala +15. Priložnost za igro je dobilo vseh 12 igralk, prva strelka pa je bila Hana Sambolić.

Akson Ilirija : VBO Maribor 67:52

Strelke: S. Sambolić 11, Žitek 14, H. Sambolič 16, Pulević 9, Spasovski 10, Lapajne, Pelemiš, Šantelj, Delić 3, Marguč, Merlak 4, Ilovar.

U-20: Zmaga z grenkim priokusom

S tekmovanji v državnem prvenstvu so ob koncu tedne pričela tudi dekleta v kategoriji U-20. Z gostovanja pri Domelu v Škofji Loki so odnesle prvo letošnjo zmago, a žal z grenkim priokusom zaradi poškodbe Žive Mišjak. Živi želimo hitro okrevanje in vrnitev na parket.

Domel : Akson Ilirija 30:81

Strelke: S. Sambolić 2, Žitek 2, H. Sambolić 13, Pulević 8, Prelog 13, Malik, Pelemiš 7, Spasovski 4, Žorž 11, Mišjak 6, Valančič 13, Modrić 2.

U-18: Nadaljevanje niza v derbiju

Kadetinje so status neporažene ekipe ohranile tudi po mestnem dvoboju z Ježico. Začetek tekme ni kazal na pozitiven izid, ampak so punce ob polčasu stopile skupaj in v drugem polčasu pokazale popolnoma drugačen obraz. Na koncu po tesni končnici uspele tekmo končati z zmago.

Akson Ilirija: Derby Ježica 66:63

Strelke: Borojević, Malik 2, L. Modrić, Leben, Nagode 6, Krizmanič, Trošt, Isoski, Mišjak 23, Marić 4, Valančič 29, E. Modić 2.

U-16, A: V pričakovanju popolne ekipe

Trener Luka Kalezič: “Po solidnem začetku smo pred koncem prvega polčasa domačinkam dovolili  mini serijo in na polčas odšli z zaostankom. V drugem polčasu je do izraza prišla utrujenost in tudi njihova kvaliteta. Punce so se borile, a na prihodnjih tekmah bomo skušali igrati bolj odločno in se uigrati. V tem času imamo tudi nekaj težav s poškodbami in boleznimi. Ko bo ekipa popolna pričakujemo boljše igre.

ŽKK Domel : Akson Ilirija 61:40

Strelke: Todorović, Pešić, Borojević 7, Krizmanić 13, Špari Leben 7, Modrić 6, Kapus 7.

U-16, B: Borbenost ni bila dovolj

Trener Nikola Vračević: “Vedeli smo, da nas čaka težka tekma. Z oslabljeno ekipo smo površno odprli tekmo in po prvi četrtini izgubljali že za 13 točk. Skozi drugo in tretjo četrtino smo igrali odločno in se približali na samo 5 točk zaostanka, a žal sta moč in koncentracija proti koncu tekme zopet padla. Čestitam puncam za borbenost in timski duh.”

Akson Ilirija : ŽKK Cerknica 65:75

Strelke: Mitrović 4, Pavela, Ravnikar 4, Stjepanović 24, Kalabić 16, Strohsack, Črnologar 2, Bernot 7, Pavčnik 8.

#gremoilirija

(Skupno 191 obiskov, današnjih obiskov 1)