Pester teden je za košarkaricami Aksona Ilirije. Na vseh ravneh. Ob tekmah je na klubskih naslov prišlo tudi obvestilo KZS o tem, da bo sredi meseca zaključni turnir U-18 potekal v Ljubljani.

Članice: visoka zmaga v Mariboru

Članska vrsta je izkoristila priložnost, popravila vtis in se s kakovostno predstavo tekmicam iz drugega največjega slovenskega mesta oddolžila za januarski poraz. V dvorani tabor so Ilirijanke slavile s kar 27 točkami naskoka. “Tekmo smo nadzirali od prve sekunde do zadnje in zasluženo slavili novo zmago. Kljub težavam s poškodbami in boleznijo smo tekmo odigrali tako, kot je potrebno. Sledijo še zadnje tekme, kjer želimo potrditi drugo mesto v ligi,” se je glasila ocena, ki jo je podal Jan Bezica.

Maribor : Akson Ilirija 54:81 (5:23,17:25,22:13,10:20)

Strelke: S. Sambolić 10, Žitek 17, H. Sambolić 21 (5 asistenc), Prelog (5 skokov), Lapajne 2, Mišjak, Bortek 12 (18 skokov, 7 asistenc), Valančič, Spasovski 15, Merlak 4, Ilovar.

U-18: le še zaključni turnir. Doma!

Kadetinje so redni del sezone končale s tesnim porazom v Kranju, a se kot druga ekipa vseeno zanesljivo uvrstile na zaključni turnir. “Kljub porazu so dekleta pokazala veliko dobrega. V letošnji sezoni smo dosegli 17 zmag in doživeli 3 poraze. Skozi celotno sezono smo nastopali v različnih postavah in prav na vseh tekmah smo se nekaj naučili in odnesli veliko. Sledi še najlepši del sezone, priprava na zaključni turnir in igranje v prvi vrsti polfinale. Na tekmeca se bomo poskušali dobro pripravit in predvsem sanirat poškodbe pred tekmo. Dekletom želim vse najboljše na zaključnem turnirju,” pravi trener Jan Bezica, ki bo ekipo 14. in 16. aprila vodiil na domačem F4, in sicer v dvorani Vižmarje-Brod.

Triglav : Akson Ilirija 78:80 (17:18,26:27,19:17,18:16)

Strelke: Žitek 29, Jovičević, L. Modrić 10, Sedminek 18, Nagode 4, Krizmanić 3, Kapus, Isoski, Borojević, Trošt 2, Marić 8, E. Modrić 4.

U-16 A: konec sezone

A ekipa starejših pionirk je sezono zaključila s porazom v mestnem derbiju proti Ježici. Črto je potegnil trener Luka Kalezič: “Do sredine druge četrtine smo bili povsem enakovredni in tudi vodili. V nadaljevanju smo padli in tekmo zaradi osebnih napak odigrali v zadnji četrtini praktično brez menjave. Puncam so pošle moči, pri nasprotnicah pa je do izraza prišla večja rotacija in kvaliteta. Zelo nas veseli, da je nekaj minut po decembrski poškodbi odigrala Sara Špari Leben. Sezona se zaključuje na 5. mestu. Čeprav brez zmage med najboljšimi 6 ekipami, smo tukaj zasluženo. Žal smo imeli res veliko nesreče s poškodbami in tako niti ene tekme nismo odigrali v čisto popolni postavi. Nekaj lepih predstav vseeno daje pozitiven pogled na sezono. Vse punce so dobile pomembne izkušnje in napredovale. Prav vse imajo potencial, kar so in še bodo pokazale. Najbolj pomembno je, da z dobrim delom nadaljujejo tudi v prihodnje in se zavedajo, da so še čisto na začetku svoje košarkarske poti. Želimo si, da si v košarki postavljajo dolgoročne cilje in še naprej pridno trenirajo in napredujejo tako na športnem kot tudi na ostalih področjih. Celotna ekipa je ne glede na težave, ki smo jih imeli, celotno sezono držala skupaj, prikazala karakter in dober odnos, kar prav tako šteje zelo veliko. Bravo punce in pogumno v nove zmage!”

 ŽKD Derby Ježica – ŽKD Akson Ilirija 96:49 (16:15; 28:18; 29:7; 23:9)

Strelke: Sedminek 22, Jovičević 1, Pešić, Borojević 9, Krizmanić 8, Špari Leben, Malik 3, Kapus 6.

U-16 B: za slovo zmaga v Kopru

B ekipa, ki jo tvorijo igralke iz u-14 selekcije je zadnjo tekmo v tej starostni kategoriji odigrala v Kopru in prišla do zanesljive zmage. Še pred tem je v sredo doma tesno izgubila poroti Favn Grosuplje.  “Po sicer slabšem uvodu lepo odigrana tekma, kjer se punce niso ustrašile starejših nasprotnic in celo tekmo vodile. Žoga je krožila in zadevali smo z razdalje. Žal imamo pomanjkljivost in delamo preveč osebnih napak, kar moramo v nadaljevanju sezone nujno popraviti. Tako smo v zaključku odigrali kar brez treh nosilk in nesrečno izgubili. Čestitke puncam za prikazano in tak pristop in energijo bo potrebno ohraniti oz. še stopnjevati,” je po sredini tekmi dejal trener Luka Kalezič, na temo nedeljskega gostovanja na Primorskem pa dodal: “Še ena izkušnja več pred nadaljevanjem prvenstva U14. Čestitke ekipi za zmago.”

ŽKD Akson Ilirija – ŽKD Favn Grosuplje 75:79 (14:11; 19:20; 19:17; 23:31)

Strelke: Mitrović 15; Ninković, Kočevar 3, Pavela 3, Kump, Ravnikar 4, Stjepanović 25, Kalabić 12, Nesterović, Črnologar 2, Bernot 4, Pavčnik 7.

ŽKK Koper Nets – ŽKD Akson Ilirija B 65:79 (14:16, 20:22, 17:29, 14:12)

Strelke: Pavela, Kump 3, Ravnikar 4, Stjepanović 15, Kalabić 39, Nesterović 2, Črnologar 3, Bernot 11, Lazić, Pavčnik 2.

U-14: dragocen par točk v boju za F4

Pomembne zmage so se v soboto veselile pionirke, ki se še kot tretja selekcija borijo za nastop na zaključnem turnirju. “Konec marca je bil res zapolnjen s tekmami in po dveh tesnih porazih (Janina in Grosuplje U16 B) smo za dvig samozavesti nujno potrebovali zmago. Punce so začele v krču, a so se v drugem polčasu zbrale in po preobratu tokrat uspešno zadržale prednost proti borbeni ekipi Konjic. Na koncu šteje zmaga, kljub nekaterim stvarem v igri, ki bi jih lahko odigrali bolje. Čestitam ekipi. Do naslednje tekme je zaradi velikonočnega premora nekoliko več časa in dobro se bomo pripravili na nadaljevanje ter se posvetili odpravi napak,” je po zmagi proti tekmicam iz Slovenskih Konjic dejal trener Luka Kalezič.

ŽKD Akson Ilirija – ŽKD Pro-bit Konjice 52:45 (6:13; 14:10; 13:6; 19:16)

Strelke: Ninković, Črnologar 1, Pavela 2, Ravnikar 5, Stjepanović 16, Kalabić 20, Nesterović, Kočevar, Bernot 5, Lazić, Pavčnik 3.

#gremoIlirija

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)