Za Akson Ilirijo je zelo dinamičen in tekmovalo barvit teden. V vseh selekcijah, tako v domačem prvenstvu kot v mednarodni ligi WABA.

Članice: par točk v mestnem derbiju

Po porazu v uvodnem krogu nove sezone je članska ekipa prišla do druge zaporedne zmage. Tokrat v vselej zanimivem mestnem dvoboju z Ježico. Ilirijanke so si otipljivo prednost priigrale že v prvi četrtini, nato pa so v drugem polčasu tekmicam dovolile, da se povsem približajo. Na koncu sladka zmaga s štirimi točkami naskoka.

“Še vedno nismo na nivoju, kot bi si želel in zagotovo bomo potrebovali še nekaj časa, da se dvignemo, vendar je pomembno, da smo prišli do nove zmage. Naredili smo nekaj začetniških napak v obrambi, ob tem pa je imela Ježica dober strelski večer, zato je bila tekma, ki smo jo že imeli pod nadzorom, do konca izenačena,” je misli strnil trener Ernest Novak.

Akson Ilirija : Ježica 74:70 (22:13; 17:17; 20:23; 15:17)

Strelke: Sambolić H. 17, Bortek 15, Sambolić S. 10, Prelog 9, Žekš 8, Žitek 6, Spasovski 4, Mišjak Cujnik 3, Merlak 2, Hrbljan, Valančič, Lapajne.

U-20: Če se po jutri dan pozna …

Tudi mladinke so se pomerile z Ježico in v prvi tekmi sezone prav tako zmagale.

Trener Jan Bezica:” Mislim, da smo, z izjemo nekaj manjših napak, skozi celotno srečanje igrali dobro obrambo. V napadu se še malo iščemo, kar je razumljivo in verjamem, da bomo iz tekme v tekmo boljši na obeh straneh igrišča. Čestitam dekletom, v prvi vrsti za odnos do same tekme in seveda za zasluženo zmago. V sredo nas čaka že nova tekma, se že veselimo.”

Misli je strnila tudi Sara Sambolić:”Tekmo so sicer bolje začele naše nasprotnice iz ekipe Ježice, a kljub temu se nismo predale in se malo bolje zbrale v obrambi. Prav to je bil tudi razlog, da smo na koncu zmagale. Na naslednji tekmi pričakujem, da bomo z ekipo bolj zbrane in odprle tekmo nam v prid.”

Ježica : Akson Ilirija 44:58 (13:17,14:19,12:13,5:9)

Strelke: Sambolić Sara 11, Žitek Alina 5, Sambolić Hana 8, Brodnik Anelie, Prelog Tinkara 6, Nagode Zoja Rea, Duščak Ana, Žekš Mia 12, Spasovski Jovana 4, Valančič Tanja 6, Mišjak Cujnik Živa 6, Marić Dunja.

U-18 B: Z zmago v top 12

Do dragocene zmaga je prišla druga ekipa kadetinj, ki si je tako že zagotovila napredovanje v višji rang drugega skupinskega dela.

Trener Jan Bezica: ”Vedeli smo, da bomo ob pozitivnem rezultatu nagrajeni z uvrstitvijo med 12 najboljših ekip v Sloveniji v kategoriji U18. Zagotovo nam je to vsem ostalo v glavi tudi med tekmo, ki smo jo odprli preveč nervozno in nezbrano. Kljub vsemu smo na trenutke pokazali, da se ekipa počasi povezuje in dela korake v pravo smer. Čestitam dekletom za zmago, opozarjam pa, da to sedaj pomeni, da se še dodatno motiviramo, da bomo boljše trenirali in vlagali v prvi vrsti v osebnostni razvoj. To je odgovornost do ekipe, do sebe …”

Akson Ilirija B : Grosuplje 51:48 (6:8,14:12,11:9,20:19)

Strelke: Pešić Ana, Pavela Maria, Ravnikar Taia, Kapus Kora 2, Stjepanović Tamara 12, Malik Nika, Zukić Ajna 8, Kalabić Ema 6, Bernot Varja 8, Maksimenko Mariia 2, Pavčnik Zarja, Borojević Kristina 13.

U-17: izziv v ligi Waba

Začela se je tudi sezona v regionalni ligi Waba. U-17 ekipa je premagala FSV in izgubila z Ježico.

”Tekmo smo odprli suvereno in zavzeto. Vsa dekleta so prinesla nekaj dodatnega na igrišče, kar se od njih tudi pričakuje. Tekmo smo nadzorovali od začetka do konca. Bravo,” je bil po prvi zmagi zadovoljen trener Jan Bezic.

Misli je zbrala tudi Ela Modrić, ki je navdušila z izjemnim dvojnim dvojčkom:” Tekmo proti FSV-ju smo začele korektno, v drugem polčasu nam je malo popustila koncentracija, ampak to ni vplivalo na končni rezultat. Vesele smo, da smo sezono v WABA ligi odprle z zmago in upamo, da bomo iz tekme v tekmo čim bolj napredovale.”

Akson Ilirija : FSV 88:36 (19:8,31:8,17:10,21:10)

Strelke: Sedminek Brina 9 (6 asistenc, 5 ukradenih žog), Jovičević Sara 13, Kapus Kora 6, Trontelj Ira 12, Maksimenko Mariia 2, Krizmanić Lana 2, Špari Leben Sara 8, Malik Nika 4, Todorović Ana, Furlan Eva 8 (8 skokov), Borojević Kristina 8 (7 skokov), Modrić Ela 16 (21 skokov).

Slabši je bil izkupiček na tekmi z Ježico, ki je prišla do visoke zmage. Trener Bezica je ocenil, da je bil to najmočnejši nasprotnik doslej in ob tem potegnil črto:”Tekmo smo začeli preveč mehko in s prevelikim spoštovanjem do nasprotne ekipe. Ko smo se umirili in zbrali, smo kar nekaj časa kazali igro, s katero želimo letos nastopati. Na žalost koncentracije ni bilo dovolj, da bi to igro prenesli v drugi polčas. Kar nekaj nepotrebnih napak, ki so jih nasprotnice izkoristile za lahke koše. Nič za to, to je bila za nas prava tekma v pravem trenutku, videli smo, na čem je treba delat, kje imamo še največ rezerv. Tukaj predvsem mislim na samozavest. In verjamem, da bodo dekleta že na prvem treningu pokazale karakter in voljo do boljšega treninga. Hkrati pa zahvala klubu, ki nam je omogočil igranje v novih dresih, s katerimi bomo ustvarili mnogo lepih spominov.”

In še misel Brine Sedminek:” S puncami smo v tej postavi odigrale prvo močnejšo tekmo v tej sezoni, lahko rečem, da smo tekmo odigrale prestrašeno in slabo, a smo kljub temu imele kar nekaj svetlih minut, na katerih bomo gradile in verjamem, da bomo v nadaljevanju sezone pokazale pravi obraz.”

Ježica : Akson Ilirija 80:52 (20:14,18:13,26:11,16:14)

Strelke: Sedminek Brina 12 (6 ukradenih žog), Jovičević Sara 4, Kapus Kora 6, Trontelj Ira 7, Pešić Ana, Krizmanić Lana 6, Špari Leben Sara, Malik Nika, Zukić Ajna, Furlan Eva 8 (9 skokov), Borojević Kristina, Modrić Ela 9 (12 skokov).

 U16-B: poraz v Litiji   

Novo tekmo, ki služi predvsem kot učenje in nabiranje izkušenj, je odigrala  ekipa B starejših pionirk. ”Punce so pokazale kar nekaj lepih potez, predvsem pa igrale bolj umirjeno in zbrano kot na prejšnji tekmi. Kljub porazu je vtis pozitiven in dekletom za korak naprej čestitam. Upam, da odločno igro prikažemo tudi na četrtkovi tekmi proti Triglavu,” je ob vrnitvi iz Litije dejal trener Luka Kalezič.

ŽKK Litija – ŽKD Ilirija  56:25

Strelke: Rolih, Gril 2, Nesterović, Kump 15, Ninković 2, Črnič, Rutten 2, Valenčič, Kovič Lepšina 3, Trobec, Strohsack, Kočevar 1.

U-15: prvič v WABA ligi

Prvič se je v ligi Waba preizkusila ekipa deklet do 15 let. Punce so morale priznati premoč tokrat občutno boljši Janini.

Trener Luka Kalezič: ” Prva domača tekma in visok poraz. Punce so do druge četrtine povsem enakovredno odigrale, potem pa smo začeli izgubljati žoge proti agresivni obrambi Janine. Težave nam je povzročal predvsem conski presing. Vedeli smo, kaj nas čaka in imeli svoje dogovore, ki pa se jih nismo držali in tokrat enostavno naredili preveč napak. Če bomo želeli biti na takih tekmah bližje, bo treba fizično zdržati ritem in tako v obrambi kot napadu bomo morali biti natančnejši in bolj konkretni. Tekem v tej sezoni bo še veliko, tako da je treba dvigniti glave in se usmeriti predvsem v dober trening ter pripravo za nadaljevanje sezone.”

ŽKD Ilirija – ŽKD Janina  36:76

Strelke: Pavčnik 4, Mitrović 3, Črnologar 2, Lazić, Pavela 2, Ravnikar, Stjepanović 11, Gril, Nesterović, Strohsack, Kalabić 16, Bernot 8.

U14: nesrečen poraz v Pivki

Brez nagrade so ostale pionirke. Trener Luka Kalezič: ”Nesrečen poraz. Punce so začele slabše kot so sposobne in tako smo se lovili vse do tretje četrtine, ko nam je uspel preobrat. V zaključku smo naredili nekaj osnovnih napak, kar so domačinke izkoristile in v praktično zadnjem napadu dosegle koš za zmago. Kljub nekaj lepim potezam s predstavo ne moremo biti zadovoljni, a gremo naprej in že na naslednji tekmi je priložnost za prikaz boljše igre.”

ŽKK Pivka – ŽKD Ilirija 41:39

Strelke: Rolih, Ramčilovič, Kump 27, Žun 4, Hribar, Valenčič 4, Nesterović 2, Vukić, Robič, Omahen, Cvelbar.

#gremoIlirija

(Skupno 106 obiskov, današnjih obiskov 1)