Minuli vikend sta prvi tekmi nove sezone odigrali ekipi kadetinj in mladink. Kadetska ekipa se je pomerila z ŽKK Vipava, mladinke z ekipo iz Škofje Loke. Veseli smo, da se državno prvenstvo začelo, če ne bo zapletov in zapiranj bo dolgo in priložnosti za napredek ter dokazovanje ne bo (z)manjkalo.

V nadaljevanju prinašamo rezultate, strelke in izjavi po tekmah.

KADETINJE

ŽKD Ilirija- ŽKK Vipava 63-84 (20:25; 19:18; 16:14; 8:27)

Strelke: Valančič 22, Brodnik 15, Žorž 14, Slapal 6, Keržič in Modrić 3, Gudžulić, Prelog, Golob, Malik, Nagode.

Luka Kalezić, trener: “Tekmo smo začeli premehko in na začetku dovolili gostjam, da so se razigrale. V drugem polčasu smo z bolj zbrano igro ujeli priključek in povedli, a se zaradi lastnih napak in zgrešenih metov nismo uspeli oddaljiti na vidnejšo razliko. Tekma je bila do polovice zadnje četrtine izenačena, v zaključku pa smo po nekaj izgubljenih žogah in prejetih lahkih koših popustili. Ta poraz nas mora motivirati, da se dvignemo v vseh elementih in v bodoče odigramo bolje.” 

MLADINKE

ŽKD AKSON ILIRIJA – DOMEL = 86 : 28 (21 : 8, 24 : 8, 24 : 8, 17 : 4)

Strelke: Sambolič S. 10, Sambolič H. 11, Pulevič T. 9, Prelog T., Vrunč E. 12, Žorž Ž. 9, Ožbolt A. 2, Valančič T. 12, Žitek A. 21

Emilija Vrunč, igralka: “V nedeljo smo zabeležile prvo ligaško zmago proti ekipi Domel iz Škofje Loke. Kljub napakam, ki jih moramo še odpraviti, smo prikazale dobro igro, tako v napadu, kot v obrambi. Čestitke moji ekipi za zmago, hkrati pa čestitam ekipi Domel za borbeno predstavo.”


V življenju se zgodi oboje: zmage in porazi. Kar ni nikoli sprejemljivo, je odnehanje.#gremoilirija

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)