V redni rubriki Pod črto smo znova zbrali rezultate in komentarje tekme vseh selekcij. Kot vidite, so bile zelo uspešne.

U-20: dvojni program

Za mladinkami je pester teden, ki je postregel z dvojnim programom. Najprej so branilke naslova v predstavljeni tekmi v gosteh premagale Domžale.

Trener Jan Bezica: ”Tekmo smo odprli precej nezbrano, kar je tudi razlog za zaostanek po prvih desetih minutah. V drugi četrtini smo koncentracijo dvignili na drug nivo, kjer smo nasprotnicam dovolili samo 3 točke. Na koncu smo tekmo zasluženo dobili. Kar precej prostora imamo za napredek, predvsem v miselnosti pred tekmo in v sami pripravi. Ampak ekipi zaupam in verjamem v igralke. Ko bo najbolj pomembno, bomo pokazali pravi nivo igre.”

In še misli Tanja Valančič:”Zmaga z nekaj grenkega priokusa. Tekme nismo odigrale s polno koncentracijo, zaradi česar smo tako v obrambi kot tudi v napadu delale veliko napak, pa vendar se nismo predale. Verjamem, da bomo v prihodnjih tekmah igrale bolj zbrano in se držale dogovorov, ter s tem napredovale v igri.”

Domžale : Akson Ilirija 57:61 (22:15,3:22,21:11,11:13)

Strelke: Sambolić Sara, Žitek Alina 16, Sambolić Hana, Brodnik Anelie 6, Prelog Tinkara 4, Sedminek Brina, Žekš Mia 7, Spasovski Jovana 13, Valančič Tanja 4, Mišjak Cujnik Živa 11, Marić Dunja.

Pravi odgovor je sledil že ob koncu tedna, in sicer z dobro igro in visoko zmago proti B ekipi Ježice. ”Tekmo smo odigrali bolje kot v Domžalah. Še vedno imamo veliko veliko rezerve v obrambi (komunikacija, odgovornost v določenih situacijah…), v napadu pa predvsem natančnost, odločnost in sprejemanje pametnih odločitev. Naslednja tekma sledi šele čez dober mesec tako, da verjamem, da bomo v tem času vsi napredovali in dvignili vse zadeve na višjo raven,” je ob tem dejal trener Jan Bezica.

”Naša naloga je bila, da popravimo vtis iz Domžal, poudarek pa je bil predvsem na obrambi. Odigrale smo dobro, priložnost za dokazovanje so dobile vse igralke. Kljub malce slabšemu začetku smo tekmo speljale do konca, menim pa, da je še veliko prostora za napredek,” pa je dejala Mia Žekš.

Akson Ilirija : Ježica B 76:38 (21:13,29:7,19:8,9:10)

Strelke: Sambolić Sara 9, Žitek Alina 5, Sambolić Hana 7, Prelog Tinkara 4, Sedminek Brina, Žekš Mia 16, Spasovski Jovana 19, Valančič Tanja 10, Mišjak Cujnik Živa 6, Marić Dunja 2.

 U-18: Drži se, Sara!

Do zmage so prišle tudi kadetinje, a z zelo grenkim priokusom, saj se je ob tem poškodovala Sara Jovičević.

Trener Jan Bezica:”Tekmo smo začeli s poškodbo Sare, ki nas je res spravila iz tira. Puncam ne zamerim nič, sem vesel, da smo tekmo pripeljali do konca in zasluženo zmagali. Se pa zavedamo, da moramo našo koncentracijo, odločnost dvigniti na višjo raven, da bomo samo tako lahko uspešni. Sari želim hitro okrevanje, prav tako enako želim Anelie, ki se je poškodovala že v petek.”

Dunja Marić:” Sobotna tekma se ni začela po naših željah, namreč v prvi četrtini se je poškodovala naša soigralka Sara Jovičević. S puncami smo se odločile tekmo nadaljevati, zbrale smo dovolj koncentracije, da tekmo odigramo do konca. Na igrišču smo storile mnogo napak, kar je bilo, glede na situacijo, predvidljivo. V naslednjih tednih nameravamo te napake odpraviti, naši Sari pa želimo čim hitrejše okrevanje.”

 Cerknica : Akson Ilirija A 29:49 (9:12,4:18,7:13,9:6)

Strelke: Sedminek Brina 17, Jovičević Sara, Trontelj Ira 9, Nagode Zoja Rea, Krizmanić Lana 2, Špari Leben Sara 2, Modrić Ela 10, Duščak Ana 4, Furlan Eva 4, Marić Dunja 1.

U-16 A: dve tekmi, dve zmagi

Zahteven teden je tudi za starejšimi pionirkami, ki so odigrale dve tekmi. Najprej so v dvorani na Brodu strle odpor novomeške Krke. ”Tekmo smo kljub manjšim napakam v napadalni kombinatoriki lepo odprli in povedli. Z izjemo nekaj minut tretje četrtine, ko je tempo nekoliko padel, smo odigrali zelo solidno. Večja rotacija in seveda tudi kvaliteta sta bili na koncu dovolj za suvereno zmago. Dobro smo odreagirali na consko obrambo in zadeli 10 trojk. Rezervo imamo v zbranosti in sodelovanju v obrambi, predvsem pri pokrivanju najboljših igralk nasprotne ekipe. Čestitke ekipi za pomembno zmago,” je črto potegnil trener Luka Kalezič.

ŽKD Akson Ilirija : ŽKK Krka 88:56

Strelke: Mitrović 3, Pešić 3, Borojević 15, Furlan 15, Kapus 7, Malik 3, Pavela, Modrić 21, Kalabić 6, Bernot 7, Črnologar 8.

Manj kot 24 ur zatem so Ilirijanke gostovale še pri Podbočju.

Luka Kalezič: ”Zaradi različnih razlogov smo potovali v pomlajeni in nekoliko oslabljeni postavi. Domača ekipa igra zelo borbeno in zelo disciplinirano. Na začetku smo imeli zato nekaj težav. Po minuti odmora in spremembi pristopa smo se zbrali in odigrali veliko bolje, prednost pa je naraščala. Iz take tekme se moramo naučiti, da je k vsaki tekmi treba pristopiti maksimalno zbrano, saj nas zanimajo naša igra in dogovori. Ne le končna zmaga. Še enkrat čestitke ekipi Podbočja za borbo. Čeprav končni rezultat tega ne pokaže, so iz nas potegnili maksimum in se borili do konca. Čestitke tudi našim puncam za igro in zmago.”

ŽKK Podbočje : ŽKD Akson Ilirija 27:62

Strelke: Pavčnik 5, Mitrović 8, Črnologar 3, Stjepanović 10, Kapus 4, Malik 4, Pavela 1, Pešić 8, Kalabić 16, Bernot 3

U-16 B: Padec po dobrem začetku

B ekipa je gostila Triglav  in vknjižila poraz. Trener Luka Kalezič: ”Po zelo dobri prvi četrtini, ko smo povsem parirali ekipi Triglava, je sledil padec in nadaljevanje smo odigrali premalo odločno in natančno. Punce igrajo prvič v taki zasedbi in po nekaj zaporednih porazih z visoko razliko je samozavest razumljivo nižja. Kljub temu verjamem, da se bo puncam, če ne prej v drugem delu tekmovanja, odprlo in bodo odigrale bolje. Potrebno je vztrajati in pokazati še več želje in borbe.”

ŽKD Akson Ilirija B : ŽKK Triglav A  18:62

Strelke: Rolih, Gril 2, Nesterović 2, Ninković 2, Kump, Trobec, Črnič, Rutten, Strohsack 2, Kočevar, Kovič Lepšina 10.

U-14: Pomembna zmaga v Postojni

S tekmovanji nadaljuje tudi mlada ekipa pionirk, ki uspešno kopiči izkušnje in je bila tokrat nagrajena z zmago. ”Po začetnem vodstvu domače ekipe smo ujeli ritem in odigrali res lepo prvo četrtino ter povedli. Punce so igrale z veliko zbranosti in energije. Prednost se je stopnjevala in veseli me, da je bila prisotna borba skozi celotno tekmo. Le s takim pristopom lahko napredujemo in smo vsak trening in tekmo boljši. Čestitke puncam, naj bo ta tekma motivacija za dobro delo v nadaljevanju sezone. Že v sredo nas čaka tekma minipokala, kjer se bo spet potrebno dokazovati.”

Orli Postojna : ŽKD Akson Ilirija 32:45 (12:21; 1:6; 6:8; 13:10)

Strelke: Rolih 9, Ramčilović 4, Hribar, Kump 18, Žun 1, Ninković, Valenčič 8, Nesterović 5, Vukić, Robič, Omahen, Cvelbar.

#gremoIlirija

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)