Bera naših Ilirijanke je tudi v minulih dveh tednih bila izjemno bogata. Tempo so določile najmlajše z zmago na povratni tekmi Mini pokala Slovenije proti vrstnicam iz Črnomlja. V petek so članice zabeležice svojo drugo zmago v državnem prvenrstvu. Doma so premagale ekipo Domžal. Kadetinje so drugi del državnega prvenstva odprle z zmago proti ekipi iz Škofje Loke. V soboto smo se veselili tudi zmage mlajših pionirki na gostovanju v Cerknici. Z zmagami sta se okronali obe ekipi starejših pionirk v drugem delu državnega prvenstva, kjer starejša ekipa nastopa v skupini A2, mlajša v skupini B1. Starejša ekipa je priigrala tesno zmago proti Vipavčankam, mlajša pa z zmago nad Domžalčankami trenutno vodi na lestvici v svoji skupini.

V teh težkih časih, ko smo kot družba na izjemni preizkušnji, nas s svojim pristopom, zavzetostjo in rezultati navdušujejo vse ekipe Ilirijank. Njihov recept je preprost – trdo delo, ki bo zagotovo – prej ali slej – nagrajeno z rezultati.

… VSE IMA DOBER KONEC ZA TISTEGA, KI ZNA ČAKATI …


Svoja videnja dogajanj na tekmah tokrat delijo igralka Sara Sambolić in Živa Golob, trenerji Samo Plevnik, Luka Trpin in Luka Kalezić.

ČLANICE – DRŽAVNO PRVENSTVO, 7. KOLO

AKSON ILIRIJA : DOMŽALE 90:68 (33:20, 21:18, 14:11, 22:19)

CELOTNA STATISTIKA

Samo Plevnik, trener: “Tekmo smo odprli z dobrim napadom in slabšo obrambo. Izkupiček na koncu prve četrtine kar 33 točk. Vse ostale četrtine smo tudi dobili z razliko 3 točk in suvereno zmagali z 22 točkami razlike. Na prihajajočih treningih se bomo posvetili obrambi in upam da jo izboljšamo saj nas čaka kar nekaj težkih tekem v naslednjih tednih.Pohvalil bi vse igralke in izpostavil izjemen dosežek Hane Sambolić in Tare Pulević, ki sta ukradli skupaj kar 17 žog.

Sara Sambolić, igralka: “V petek zvečer smo gostile ekipo Žkk Domžale. Tekmo smo zelo dobro začele, saj smo si že v prvi četrtini pridobile prednost trinajstih točk. V napadu nam je steklo, a po drugi strani nismo ravno blestele v obrambi, saj smo dobile preveč košev, zato bomo na povratni tekmi probale izboljšati ta element.”

KADETINJE

ŽKD Ilirija – ŽKK Domel = 81:53 (17:10, 25:18; 22:24; 17:11)

Strelke: Modrić 4, Gudžulić, Golob 11, Krizmanić 7, Zabukovec 2, Keržič, Žorž 21, Valančič 26, Brodnik 8, Slapal 2.

Živa Golob, igralka: “Soboto smo v zgodnjih urah odigrale tekmo proti ekipi Domela in si priborile zmago z 81:53. Prvo četrtino smo odigrale solidno, predvsem drugo in tretjo pa se je prikazala na trenutke tudi naša nezbranost, na kar nas je večkrat opozoril trener. Kljub temu, da smo izgubile preveč žog in imele nekaj zaspanosti v obrambi, smo napake popravile v napadu in na koncu slavile zmago.

STAREJŠE PIONIRKE A

ŽKD Ilirija – ŽKK Vipava 70:69 (25:26; 8:11; 16:15; 21:17)

Strelke: Stresen, Jovičević 5, Modrić 14, Malik 18, Nagode in Krizmanić 16, Cabello, Slapal, Trošt 1. 

Luka Kalezić, trener: “Od začetka do konca smo lovili nasprotnice. Na koncu smo zmogli dovolj koncentracije in uspeli izvleči zmago. Za tak preobrat je potrebno pokazati karakter in za to puncam čestitam. Iz te tekme se moramo nekaj naučiti. Sledi premor pred tekmo z Ježico, ki ga bomo poskušali čim bolj izkoristiti.”

STAREJŠE PIONIRKE B

Domžale : Akson Ilirija B  = 39:59  (8:17, 10:21, 14:10, 7:11)

Strelke: Modrić 18, Malik 8, Mitrović 7, Kalabić 7, Stjepanović 6, Todorović 5, Kapus 4,Pešić 2, Oblak 2, Pavčnik, Kondrič, Žerovnik
Luka Trpin, trener: “V prvi tekmi drugega dela U15 tekmovanja je ekipa Akson Ilirija B zmagala v gostehpri ekipi Domžale. Tekma je bila borbena, a brez posebnosti, veliko priložnosti za igropa so dobile vse igralke v ekipi.”

MLAJŠE PIONIRKE

Cerknica : Akson ilirija  = 48:62  (7:15, 19:11, 10:18, 12:18)

Strelke: Mitrović 5, Kapus 6, Kalabić 2, Pešić, Ravnikar, Modrić 30, Ivanuša 2, Malik 2,Stjepanović 11, Črnologar, Kondrič, Pavčnik 4
Luka Trpin, trener: “V prvi tekmi drugega dela U13 tekmovanja je ekipi Ilirije uspelo v gosteh premagatiekipo Cerknice. Tekma je bila napeta in izenačena, saj je našim dekletom uspelo relativno večjo razliko napraviti samo na začetku in na koncu tekme, vmes pa so namborbene cerkničanke sledile predvsem z uspešnimi meti z razdalje.”

MLAJŠE PIONIRKE – MINI POKAL

Akson Ilirija : Črnomelj  = 73:28  (19:5, 13:6, 20:10, 21:7)

STRELKE: Modrić 29, Stjepanović 12, Kapus 6, Kalabić 6, Gril 4, Malik 4, Mitrović 4, Pavela 2,Ravnikar 2, Črnologar 2, Kondrič 2, Pavčnik
Luka Trpin, trener: “Ekipa U13 je tudi na povratni tekmi mini pokala, tokrat v domači dvorani, ponovilapredstavo in rezultat iz prve tekme prejšnjega dne. Dekleta so tekmo korektno odigralein tudi tokrat so se skoraj vse igralke vpisale med strelke.”

#gremoilirija

vir iskrice

(Skupno 157 obiskov, današnjih obiskov 1)