Čeprav so kadetinje v stilu Gaja Julija Cesarja, v samo štirih tekmah osvojile prestižni naslov kadetskih prvakinj WABA lige, pot do tega nasloga nikakor ni bila lahka. Za en takšen naslov je potrebno prebiti na treningih ne le ure ampak leta. Bolj kot košarkarska predstava zgleda uigrana, privlačna ali lepa, več je v njo bilo potrebno vložiti dela in odrekanja. Se pa ob tovrsnih lovorikah ves napor in znoj v trenutku pozabi, utrujenost izgine, volja in želja po novih dokazovanjih pa podvoji.

ŽKD Ilirija je to tretji WABA naslov v mlajših kategorijah. Prvega so osvojile v Zagrebu, 4. in 5. 3. 2017 s selekcijo starejših pionirk (u15). Drugič v Ljubljani, 14. in 15. aprila 2018, ko so starejše pionirke obranile naslov regionalnih prvakinj.  

Tretjega so priigrale kadetinje (u17), od 1. do 3. 10. 2021 na zaključnem turnirju v Poreču v skrajšani sezoni 2020/21 v sestavi: Hana in Sara Sambolić, Tinkara Prelog, Žana Žorž, Hana Zabukovec, Aneja Keržič, Alina Žitek, Živa Golob, Tisa Gudžulić, Tanja Valančič, Larisa Modrić, Zoja Rea Nagode, Lea Malik Lea in Anelie Brodnik. Za najkoristnejšo igralko zaključnega turnirju WABA #U17 je bila proglašena Sara Sambolić.

Čestitamo vsem sodelujočim ekipam za lepe košarkarske predstave.


V nadaljevanju preberite kaj so po zaključnem turnirju zapisali trener Samo, kapetanka Hana ter kadetinji Tinkara in Žana.

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)