V nedeljo zgodaj zjutraj smo se iz Ljubljane odpravili proti hrvaški prestolnici.

S petimi kombiji in enim osebnim avtom smo imeli dovolj prostora in udobja, da so punce uživale že na poti. Kljub nekaj zastojem na meji, smo pravočasno prispeli pred dvorano Dom sportova in z nestrpnostjo pričakovali tri tekme, ki so bile pred nami. Prišli smo s tremi ekipami in sicer U13, U15 in kombinirano ekipo kadetinj in mladink.

Prva je na parket stopila ekipa U15 in naše punce so, čeprav skoraj v celoti leto dni mlajše od domačink, prikazale kar nekaj lepih potez. Na koncu sta si ekipi športno čestitali.

Ker imajo v Zagrebu še vedno stroge pogoje glede korona virusa, je po prvi tekmi u15 sledilo dezinficiranje dvorane.  Vmesni čas so starejša dekleta namenila obisku bližnje picerije, mlajše pa so se ogrele za drugo tekmo dneva.

  

Naslednje so bile na vrsti najmlajše. Ekipa Trešenjevke U13 je državni podprvak na Hrvaškem v tej sezoni in naše punce so se dobro in enakovredno borile. Kljub nekaj težavam s poškodbami in bolečinami so odigrale po svojih močeh. Po tekmi so sledile zaslužene pice, ki so jim vrnile moči za aktivnosti v preostanku dneva.

Zadnja tekma mladinskih ekip je bila prava poslastica. V dvoboju dveh ekip, ki sta stari znanki, smo videli ogromno talenta na obeh straneh.

Zdelo se je, kot da korone ne bi bilo in gledali smo lahko dobro in borbeno košarko. Naša ekipa je hitro povedla in prednosti ni več izpustila iz rok. Številne menjave so pokazale, da ima ekipa tudi ustrezno širino. Kljub temu, da rezultat ni bil v prvem planu, so punce tekme vzele kot priložnost, da se po prisilnem počitku preizkusijo proti dobrim ekipam iz Zagreba in hkrati uživajo v košarki. 

Zadovoljni s prikazanim na vseh tekmah smo se usmerili proti zadnji postojanki dneva – živalskem vrtu. Na prvi pogled lahka pot se je z iskanjem parkirišča izkazala za izziv. Tako smo si v krožni vožnji lahko še neplanirano ogledali stadion Maksimir iz različnih strani. Dobre volje nam to seveda ni vzelo in zaključek dneva je bil sproščen. Uživali smo ob pogledu na številne živali. Najbolj so nam v spominu ostale kače, tigri, levi in seveda opice. 

Druženje je potekalo v prijetnem vzdušju, privoščili smo si  tudi sladoled in kupili spominke.

Na koncu smo bili vidno utrujeni, a tudi zadovoljni saj je bil za nami pester dan. Punce so se poleg košarke tudi dodatno povezale in družile izven igrišča.

Nastalo je tudi veliko zanimivih fotografij, ki bodo ohranjale spomin na zaključek še ene sezone. Z mislijo na prihodnje izzive, ki nas čakajo v novi sezoni smo se tako odpeljali proti domu. 

Zaključni izlet ubesedil Luka Kalezić, slike prispevali Vesna Zavrnik Pulević in trenerji

Galerija slik

(Skupno 547 obiskov, današnjih obiskov 1)