Minuli konec tedna je bil za košarkarice Ilirije na tekmovalni ravni dokaj miren, saj je ligaško tekmo odigrala le ekipa U-14 in vknjižila pomembno ter zelo prepričljivo zmago. Ostale selekcije delo čaka že v tem tednu. Tudi člansko ekipo, ki se bo 8. 10. v prvi tekmi nove sezone pomerila z Mariborom. Ilirijanke so v generalki odigrale pripravljalno tekmo proti nemški prvoligaški ekipi Angeles Nörd Lingen in po pogumni predstavi izgubile z rezultatom 66:51.

U-18: par točk brez boja

Dekleta do 18 let bi morala  v minulem krogu odigrati tekmo proti ekipi Kras. Ker pa je ta odstopila od tekmovanja, je Ilirija brez boja (20:0) vknjižila novo zmago. V prvem krogu je v gosteh premagala Vipavo, ta teden pa se bo v mestnem obračunu pomerila z Ježico.

U-14: še druga visoka zmaga

Po zmagi proti Šentvidu je Akson Ilirija v domači dvorani preskočila še Triglav. “Punce so v začetku odigrale zbrano in tako smo videli lep prvi polčas. Od sredine tretje četrtine smo spet veliko menjali. Pohvala ekipi za borbeno igro in visoko zmago, ki naj bo spodbuda za nadaljevanje sezone,” je črto potegnil trener Luka Kalezić.

ŽKD Ilirija – ŽKK Triglav 61:27 (22:4; 12:6; 19:6; 8:11)

Strelke: Mitrović 7, Gril 2, Črnologar 8, Ninković 2, Pavela 2, Ravnikar 9, Stjepanović 21, Kalabić 10, Strohsack, Kočevar, Pavčnik.

#gremoilirija

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)