Za Ilirijankami je zelo pester in tudi tekmovalno zelo uspešen teden. Izstopala je zmaga članic v mestnem obračunu z Ježico, večinoma pa so bile uspešne tufi mlajše kategorije.

Članice: učinkovit konec prvega dela

Zasedba trenerja Ernesta Novaka je v velikem slogu potrdila zanesljivo drugo mesto v prvem delu 1. SKL. Dekleta so do še dvanajste zmage prišle v mestnem obračunu z Ježico. “Zadovoljen sem s prikazanim na tekmi. Držali smo se dogovora, igrali smo agresivno in čvrsto, kar nam je na koncu prineslo pozitiven rezultat. Čestitke dekletom za pristop in odnos,” je po tekmi dejal trener Novak, ki je priložnost za igro ponudil deseterici.

Derby Ježica : Akson Ilirija 57:85 (14:24; 10:19; 18:23; 15:19)

Strelke: S. Sambolić 10, Žitek 6, H. Sambolić 22, Pulević 9, Prelog 4, Lapajne 6, Žorž, Spasovski 23, Merlak 5, Ilovar.

U-20: prva stotica

Čeprav je tekma sledila članski in U-18 tekmi, pa so dekleta unovčila premoč in prišča do nove zanesljive zmage.

Lea Malik: “Tekmo smo začele z agresivno obrambo in hitrimi napadi, kar nam je pomagalo priti do visoke prednosti že v prvi četrtini. Vse igralke so dale vse od sebe in ostale zbrane do konca tekme, kar je pokazal tudi končni rezultat.”

Zadovoljen je bil tudi trener Jan Bezica. “Veseli me, da so vse igralke, ki so stopile na parket, dodale nekaj k ekipnemu uspehu. Zelo sem zadovoljen s pristopom in verjamem, da bomo tako tudi nadaljevali. Čestitke za novo zmago in hvala Tanji, ki bo letos kot prva pekla, saj je dosegla koš, s katerim smo presegli mejo 100 točk.”

Domžale : Akson Ilirija 65:101 (15:29,16:31,13:28,21:13)

Strelke: S. Sambolić, Žitek 27, H. Sambolić 5, Pulević 18, Prelog 16, Nagode, Malik, Žorž, Spasovski 2, Valančič 17, Mišjak 13, Marić 2.

U18: pred strastnimi navijači

V Rogaški Slatini zmaga domačink. Vtise sta strnili Larisa Modrić in Dunja Marić: “Prvič smo se srečale s tako strastno navijaško atmosfero, ki nas je malo vrgla iz tira. Tekmo bi lahko začele bolj suvereno, z več samozavesti, vendar pa smo kljub slabšemu začetku nato tekmo odigrale do konca in pokazale svoj karakter. V napadu bi lahko igrale bolj organizirano, a na naslednjih tekmah bomo to izboljšale. Obrambno smo nasprotni ekipi pustili preveč odprtih metov, kar jih je razigralo in posledično so naredile delni izid. Razlika je bila takrat že velika, zato jih je bilo težko ujeti. Čestitke nasprotni ekipi za prikazano igro in verjamem da bomo našo igro in samozavest do naslednje tekme že izboljšale.”

“V Rogaški Slatini smo odigrali drugi krog drugega dela državnega prvenstva. Skozi celoten teden smo imeli kar nekaj zdravstvenih težav, kar je povzročilo tudi, da nismo naredili enega skupnega treninga. Nič za to, od tekme smo odnesli veliko. Kljub slabšem začetku smo v četrti četrtini prvič povedli, vendar nam je pozneje zmanjkalo moči in nekaj sreče, kar so domačinke pridno izkoristile in hitro ter visoko povedle. Kljub temu se dekleta niso predala in do konca pokazala pravi karakter, kar me na takih tekmah zelo veseli, ker vem, da bomo skozi treninge in tekme samo še napredovali in se naslednjič bolje znašli v takih situacijah. Čestitke domačinkam za zmago, mi pa delamo naprej in se že veselimo naslednjih izzivov,” pa je črto potegnil trener Jan Bezica.

Janina : Akson Ilirija 60:52 (20:11.9:10,8:16,23:15)

Strelke: Sedminek 4, Jovičević, L. Modrić, Malik 3, Nagode, Kapus, Borojević, Mišjak 15, Trošt, Marić 6, Valančič 24, E. Modrić.

U-16: dve tekmi, dve visoki zmagi

Starejše pionirke so najprej sredi tedna doma premagale Tolmin, v nedeljo pa še Vipavo. “Odigrale smo dobro tekmo proti oslabljeni ekipi Tolmina in kljub manjšim napakam zasluženo zmagale, kljub temu pa verjamem, da lahko odigramo še bolje,” je po prvi tekmi dejala Ela Modrić, trener Luka Kalezič pa je dodal: “V prvem polčasu smo izkoriščali svoje prednosti in kljub nekaj nezbranosti v obrambi dosegli čez 50 točk. Solidno smo odreagirali na consko postavitev. V drugem polčasu je tempo sicer nekoliko padel, a zaslužena visoka zmaga.”

Nedeljska zgodba proti Vipavi je bila prav tako zelo zanesljiva. Luka Kalezič: “Po izenačenem začetku smo prestavili v višjo prestavo in do polčasa naredili razliko. Zadeli smo 7 trojk in izvedli nekaj lepih protinapadov. Veseli nas, da je prvo tekmo v sezoni odigrala tudi Ajna Zukić. Čestitke ekipi.” Svoje vtise je strnila še Lana Krizmanić: ”Kot ekipa smo bile odlično uigrane in se med igro dopolnjevale, tudi po nekaj slabih vmesnih trenutkih smo se hitro pobrale in nadaljevale bolje ter odločneje. Všeč mi je bila energija deklet na klopi ter medsebojno spodbujanje in navijanje s tribun.”

ŽKD Ilirija – ŽKD Tolmin 83:38 (25:15; 28:6; 17:8; 13:9)

Strelke: Todorović, Jovičević 11, Sedminek 15, Pešić 2, Borojević 4, Krizmanić 18, Kapus 9, Malik 2, Maksimenko, Modrić 22.

ŽKD Ilirija – ŽKD Vipava 85:53 (22:16; 24:8; 22:14; 17:15)

Strelke: Todorović 2, Jovičević 6, Sedminek 16, Pešić, Borojević 16, Krizmanić 26, Kapus 4, Malik, Zukić 2, Maksimenko, Modrić 13.

U-14: tudi iz Vipave z dobro energijo

Do nove zmage so pionirke prišle na gostovanju v Vipavi. “Punce so tekmo dobro odprle in potem v enakomernem ritmu do konca povečevale razliko proti vedno borbeni ekipi Vipave. Izgubili smo nekoliko preveč žog, a igrali ekipno in imeli veliko število strelk. Dosegli smo tudi 5 trojk, kar je največ v sezoni. Čestitke ekipi za novo zmago,” je po tekmi dejal trener Luka Kalezič.

ŽKK Vipava – ŽKD Ilirija 38:81 (10:25; 9:21; 12:21; 7:14)

Strelke: Mitrović 5, Gril, Črnologar 2, Pavela 4, Kump 2, Ravnikar 10, Stjepanović 23, Kalabić17, Nesterović 2, Bernot 8, Lazić 1, Pavčnik 7.

#gremoIlirija

(Skupno 107 obiskov, današnjih obiskov 1)