Petek tekem, tri zmage in tri članska reprezentančna vabila. To je bila bera Ilirije ob zaključku oktobra.

Članice: tretja zmaga v nizu

Članice so minulo soboto pod Domelu in Ježici premagale še Maribor. Boljše so bile v treh četrtinah, predvsem pa priigrane prednosti niso resno ogrozile. Strelsko breme so si varovanke trenerja Ernesta Novaka porazdelile, ob zmagi pa je prišla tudi nagrada za preteklo delo. Sezona se namreč prekinja zaradi reprezentančnega okna. Le-to pa bo imelo pridih Ilirije. Alina Žitek in Hana Sambolić sta bili namreč uvrščeni na slovenski seznam za prvi cikel kvalifikacij za EuroBasket 2025. Jovana Spasovski pa je prejela vabilo v srbsko izbrano vrsto.

Akson Ilirija : Maribor 60:50

Strelke: Sambolić S. 7, Žitek 11, Sambolić H. 12, Prelog, Žekš 11, , Spasovski 12, Mišjak Cujnik, Bortek 5, Merlak, Hrbljan 2, Valančič, Lapajne.

U-18 A: Potrditev prvega mesta              

Prva ekipa kadetinj je s četrto zmago potrdila prvo mesto v prvem skupinskem delu. Uspešna je bila tudi v Vipavi.

Trener Jan Bezica: ” Z ekipo smo zasluženo in brez večjih težav osvojili prvo mesto v skupini, kar je bil eden od korakov do končnega cilja. Imamo kar nekaj težav s poškodbami, kar tudi omejuje rotacijo na samih tekmah in malo seveda tudi na uigranost, ne glede na vse, se dekletom vidi, da so z glavo in srcem pri stvari. Želim si, da v naslednjih dveh tednih sestavim dobre treninge in v drugem delu ne dvomim, da bomo pokazali pravi obraz. Ponosen sem na dekleta, ki poslušajo in po najboljših močeh izvajajo stvari, ki se jim govorijo. Imamo še kar nekaj rezerve pri sami koncentraciji in samozavesti posameznic in verjamem, da ko to dvignemo na višjo raven, bo tudi celotna ekipa bolj samozavestna. Čestitke dekletom za prvi korak v sezoni, še kar nekaj stopničk je pred nami.”

Akson Ilirija A : Vipava 60:46 (15:11,20:13,12:13,13:9)

Strelke: Sedminek Brina 15, Trontelj Ira 5, Nagode Zoja Rea, Krizmanić Lana 7, Špari Leben Sara, Modrić Ela 12, Duščak Ana 11, Furlan Eva 9, Marić Dunja 1.

U-18 B: učna ura pri sosedah

V isti kategoriji je v zgornji del drugega dela napredovala tudi B ekipa. Ob koncu prvega dela pa je doživela pričakovan poraz proti Ježici.

Jan Bezica:”Še zadnja tekma prvega dela prvenstva. Tekmo smo odigrali proti starejši in bolj izkušeni ekipi Ježice. Naš cilj pred tekmo je bil, da se nasprotnic ne ustrašimo in pokažemo, da lahko nekatere stvari opravimo na igrišču veliko bolje kot na prvi tekmi. In to so dekleta tudi dosegla, za kar jim čestitam. V ekipi imamo večino igralk, ki v kategoriji U18 dobivajo prve minute in dekleta, ki imajo pomembno vlogo v tej ekipi. Zelo sem vesel, da smo se odločili, da prijavimo to ekipo v tekmovanje. Osvojili smo drugo mesto v skupini in s tem smo si zaslužili igranje med 12 najboljših ekipi v tej kategoriji. S temi tekmami si želimo pridobit čim več izkušenj in čim več dodatnih minut, ki bodo dekletom koristila tako v tekmovanju U16 kot v prihodnjih sezonah. Zelo sem ponosen na dekleta, si pa želim, da v nadaljevanju sezone delamo še boljše in še bolj zavzeto na treningih.”

Ježica A : Akson Ilirija B 87:36 (20:1,14:10,19:9,34:16)

Strelke: Pešić Ana, Ravnikar Taia, Kapus Kora 2, Malik Nika 2, Zukić Ajna 7, Črnologar Ajda 4, Bernot Varja 8, Pavčnik Zarja 4, Borojević Kristina 10.

U-16 A: Visoka zmaga v Črnomlju

Nova tekma, nova zmaga za ekipo do 16 let. ”Domača ekipa je nastopila dodatno oslabljena. Tekmo smo odigrali sproščeno in vsa dekleta so se vpisala med strelke. Glavni cilj – da odigramo korektno do nasprotnic in brez poškodb, smo uresničili. Po počitnicah sledi povratna tekma s Krko, ki bo dobra priložnost za dokazovanje,” pravi trener Luka Kalezič.

ŽKK Črnomelj – ŽKD Akson Ilirija 18:90 (5:20; 6:23; 3:30; 4:17)

Strelke: Pavčnik 11, Mitrović 12, Črnologar 9, Pešić 8, Ravnikar 11, Kapus 5, Malik 14, Pavela 2, Stjepanović 10, Bernot 8.

U-14: slovo od pokala

Pionirke so zaigrale na tekmi minipokala v Cerknici in se s porazom poslovile od tekmovanja.

Trener Luka Kalezič: ”Čeprav so si punce želele in je bilo pred tekmo v garderobi veliko pozitivne energije, tokrat enostavno ni šlo. Dejstvo, da igramo v gosteh nam ni šlo na roko. Za letos zaključujemo z nastopi v minipokalu. Poskušali se bomo iz tekme nekaj naučiti. Pristop in napake, ki smo jih naredili, bomo popravili na prihodnjih ligaških tekmah. Punce se na treningih trudijo in pridno nabirajo izkušnje. Verjamem, da se bo to vrnilo.”

ŽKK Cerknica – ŽKD Akson Ilirija 37:27 (12:11; 10:2; 5:7; 10:7)

Strelke: Rolih, Ramčilović, Nesterović 2, Hribar 2, Kump 21, Žun, Ninković, Valenčič 2, Vukić, Robič, Omahen, Cvelbar.

#gremoIlirija

(Skupno 124 obiskov, današnjih obiskov 1)