Mlajše pionirke odhajajo na zaključni turnir, ki bo prihodnji vikend,  s 17 zmagami in eni porazom.  Prvi del tekmovanja so odprle s prepričljivima zmagama proti nasprotnicam iz Vipave in Pivke  ter že takoj na začetku pokazale, da so letos resne kandidatke za najvišje stopničke. V drugem krogu tekmovanja so se  ILIrijanke pomerile z vrstnicami  iz Triglava, Grosuplja in Ledite. Tudi po drugem delu tekmovanja  so brez poraza suvereno osvojile prvo mesto v skupini. V zadnjem delu državnega prvenstva so se pomerile še z ekipami Krke, Grosuplja in Cerknice, kjer so na zadnji tekmi utrpele poraz za koš v napeti tekmi proti Cerknici. Na F4 odhajajo z vero, da lahko poleg pokala osvojijo tudi državno prvenstvo. Srečno in uspešno. Gremo Ilirija!

Matjaž Mlakar, trener mlajših pionirk

“Sezona je točno taka, kot smo jo začeli. Polna negotovosti in izzivov. Vse to pa je botrovalo temu, da so punce letos naredile ne samo en velik, ampak tri korake naprej.To se do sedaj kaže v osvojenem Pokalu Slovenije in dobrih igrah v kategoriji U15. Verjamem, da so naše Ilirijanke U13A sedaj pripravljene tudi za osvojitev državnega prvenstva.”

Tanja Valančič, kapetanka mlajših pionirk

“Po finalu pokalnega prvenstva s Cerknico smo s puncami mislile, da smo nepremagljive, a se nam je zgodil poraz v zadnji tekmi rednega dela prvenstva. To je bil jasen znak, da se moramo potruditi, igrati zbrano do konca in pokazati vse, kar znamo. Do zadnjega dela tekmovanja, kjer se srečamo štiri najboljše ekipe državnega prvenstva, smo vložile veliko truda in opravile nešteto treningov. Vsi naši uspehi so rezultat trdega dela, ekipne igre in pozitivnosti. Zahvaljujemo se trenerju Matjažu za vso vloženo energijo pri vodenju naše ekipe, vsem soigralkam in staršem za vso podporo. Veselim se že Final4 😊.”

 

 

 

(Skupno 282 obiskov, današnjih obiskov 1)