Prejšnji vikend se je v Ljubljani zaključila tekmovalna sezona 2016/2017 za starejše pionirke. Nove državne prvakinje so postale igralke ŽKD Ilirije, ki so tako letos osvojile dvojno krono, zraven državnega prvenstva Slovenije, so punce osvojile tudi naslov prvakinj v mednarodni WABA ligi.

V Ljubljani smo se v polfinalu pomerili z ekipo ŽKK Konjice. Punce so od samega začetka tekme pokazale, kako zelo si želijo igrati v finalu in z odlično igro, predvsem pa z vrhunskim tempom skozi celotno srečanje, smo na koncu slavili zmago z kar 28 točkami razlike.

Polfinale:

ŽKD Ilirija – Konjice   79-51(18:6, 17:17, 18:19, 26:9)

Strelke: Vrečer 14+11sk, Pulević 13, Mičunović 12, Garič 12+8sk, Ude 8, Pavlič 5, Andoljšek 5,  Suhalj 4, Jelenc 4, Osrečki 2, Sajnkar Ileršič, Mustavar

Povezava do dodatne statistike tekme  ŽKD Ilirija – Konjice

V finalu pa nas je čakal ljubljanski obračun proti ekipi Ježice. Na koncu smo v zelo izenačeni končnici tekmo uspeli zmagati ter s tem po 15 letih naslov prvakinj v kategoriji U15 znova vrniti v naše klubske vitrine.

Finale:

ŽKD Ilirija – Ježica  71-67 (12:10, 23:16, 19:20,17:21)

Strelke: Mičunović 16, Vrečer 13, Pavlič 9, Sanjkar Ileršič 9, Garič 7, Pulević 6, Andoljšek 6, Suhalj 4, Osrečki 1, Mustavar, Ude, Jelenc

Povezava do dodatne statistike tekme ŽKD Ilirija – Ježica

Za MVP finalnega turnirja je bila izbrana naša VITA MIĆUNOVIĆ, v najboljšo petorko finalnega turnirja pa so bile izbrane MANCA VREČER, SARA GARIĆ, Tanaja Petrović (Ježica), Tia Tajher (Konjice), Yeisy Alexandra Perez (Triglav).

Izjava trenerja Alena Ploja ob koncu sezone:
“Najprej bi se rad zahvalil klubu za zaupanje, na čelu s predsednikom Mišom Sambolićem ter športnim direktorjem Emirjem Haskićem. Zaključni turnir je bil izpeljan z odliko. Velika pohvala in zahvala vsem, ki so sodelovali pri tem. Na koncu pa seveda tudi velik poklon mojim dekletom, ki so v tej sezoni osvojile naslov prvakinj tako v mednarodni ligi WABA kot v državnem prvenstvu. Še enkrat več so dokazala, da so prava ekipa, ko je potrebno stopiti skupaj. Pred zaključnim turnirjem smo veljali za favorite, dekleta so se s tem pritiskom spopadla. To ni bilo lahko in na koncu smo nalogo opravili z odliko. Letošnjo sezono smo zaključili z dvema osvojenima naslova prvakinj (državno prvenstvo in WABA liga), z razmerjem zmag in porazov 34-1 in pa kar je najpomembnejše, kot EKIPA, KI JE KOT ENO!”

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)