V četrtfinalni tekmi, tekmi ki je odločala za uvrstitev na final four letošnje WABA lige za u15 smo se pomerili z ekipo Krke:

 ŽKD Ilirija – Krka   96-34 (25:5, 36:7, 13:14,22:8)

Strelke: Mičunović 16, Vrečer 15, Garič 12. Pulevič 10, Ude 8 + 7 asist , Suhalj 7, Pavlič 7, Jelenc 6,  Andoljšek 5, Sajnkar Ileršič 4, Osrečki 4 ‘ 10 skokov, Mustavar 2

Povezava do dodatne statistike tekme  ŽKD Ilirija – Krka

Tekmo, ki je odločala, ali se bomo uvrstili na tako željen finalni turnir WABA lige, so punce odigrale od prve sekunde dalje kot smo se dogovorili in že od samega začetka tekme, niso nasprotnicam dovolile, da bi dosegale lahke koše. Odigrali smo zelo dobro v obrambi, posledično je tudi napad stekel, zaključevali smo z lahkimi protinapadi, v nadaljevanju pa je stekel še met z razdalje. Pohvala puncam za odlično obrambo, za zelo dobro kolektivno igro v napadu ter predvsem za energijo na in izven igrišča, ki je bila prava. Seveda pa še nismo pokazali vsega, nekaj je treba prihraniti še za finalni turnir.

 Drugo tekmo je sledila tekma z zmagovalcem prve tekme, ki je bila ekipa Ježice:

ŽKD Ilirija – Ježica  58-37 (16:7, 12:15, 15:2,15:13)

Strelke: Vrečer 12 + 7 ukr, Ude 10, Garič 8, Jelenc 6, Suhalj 5, Andoljšek 5, Pulevič 4, Osrečki 3, Mičunovič 2. Sanjkar Ileršič 2, Pavlič 1, Bajrektarevič

Povezava do dodatne statistike tekme  ŽKD Ilirija – Ježica

Tekmo, ki je odločala o tem, s katerim nasprotnikom se bomo pomerili v polfinale smo začeli boljše od nasprotne ekipe in že v prvi četrtini povedli za 9 točk. Nato smo do konca polčasa odigrale zelo povprečno in na odmor odšli s prednostjo 6 točk. Med polčasom smo se dogovorili, kako moramo odigrati v nadaljevanju in sledila je tretja četrtina, v kateri smo z odlično obrambo prejeli le 2 točki in s tem odločili zmagovalca. Kljub temu, da se je poznalo, da je bila to druga tekma v dnevu, so punce pokazale borbo, energijo in kljub poškodbi Vite takoj na začetku tekme, stopile skupaj in z ekipno igro dosegle novo lepo zmago.

V polfinale, ki se igra 8.4.2017 se bomo pomerili z ekipo Konjic, drugi polfinalni par pa sta Trešnjevka in Ježica.

Finale in tekma za tretje mesto sta na sporedu dan kasneje

 

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)