Na začetku je potrebno napisati kar z velimi črkami…WABA liga U15 za sezono 2016/2017 je NAŠA!!!

V Zagrebu je potekal finalni turnir WABA lige za u15 in u17. Naše punce so najprej v polfinale premagale ekipo Konjic ter v finalu še domačinke, hrvaško Trešnjevko:

Polfinale:

 ŽKD Ilirija – Konjice   44-39 (13:11, 8:18, 12:6, 11:4)

Strelke: Vrečer 14, Garič 9, Ude 5, Pavlič 5, Osrečki 5, Suhalj 4, Mičunovič 2,Sajnkar Ileršič, Pulevič, Jelenc, Andoljšek, Mustavar

Povezava do dodatne statistike tekme  ŽKD Ilirija – Konjice

 

Finale:

ŽKD Ilirija – Trešnjevka  74-47 (18:16, 22:14, 18:11,16:6)

Strelke: Vrečer 18, Suhalj 13, Mičunovič 13, Ude 10, Garič 7, Osrečki 7, Sajnkar Ileršič 2, Andoljšek 2, Pavlič 2, Mustavar, Pulevič, Jelenc

Povezava do dodatne statistike tekme ŽKD Ilirija – Trešnjevka

 

 

Naše punce so letos prvič zaigrale v WABA ligi in z razmerjem zmag in porazov 11-0, na koncu zasluženo osvojile naslov prvakinj mednarodne WABA lige u15 v konkurenci ekip iz Hrvaške, Makedonije, Bosne in Slovenije.

Za MVP finalnega turnirja je bila izbrana naša MANCA VREČER, v najboljšo petorko finalnega turnirja pa so bile izbrane MANCA VREČER, SARA GARIČ, Aneja Petrović (Ježica), Tia Tajher (Konjice), Marta Ostojić (Trešnjevka 2009).

Foto: Vedran Tolić // www.facebook.com/VedranTolicPhotography

 

Izjava MVP finalnega turnirja MANCE VREČER: “Z uvrstitvijo na zaključni turnir mednarodne lige smo izpolnile enega izmed glavnih ciljev sezone. Tekmo proti Konjicam smo začele zelo slabo ampak se nam je ob polčasu uspelo zbrati in odigrati 2. polčas tako kot znamo. Skozi celotno finalno tekmo smo igrale borbeno v obrambi, v napadu pa nam je stekel tudi met. Hvala vsem staršem in ostalim, ki so nas celoten vikend in celotno sezono vzpodbujali.”

Izjava SARE GARIČ, uvrščena v najboljšo petorko finalnega turnirja: “Z osvojitvijo prvega mesta v WABA ligi smo presegle pričakovanja. Konjice so nas v polfinalu presenetile, vendar smo tekmo uspešno pripeljale do konca. V finalu smo zaigrale bolj sproščeno in dokazale, da si zmago res zaslužimo. Glede mesta v prvi peterki sem zelo vesela, seveda pa mi ne bi uspelo brez ekipe. Čestitam Trešnjevki, Konjicam in Ježici, hvala pa tudi vsem navijačem, ki so nas celotno sezono spodbujali.”

Izjava kapetanke ekipe EVE SUHALJ: “Na WABA ligo smo se prijavile, saj smo tako z ekipo dobile nove izkušnje in smo se imele možnost pomeriti z tujimi ekipami. Čisto vsaka igralka v ekipi je s trdim delom v obrambi in kreativnostjo v napadu pripomogla, da smo se prebile vse do final foura. Tam smo se najprej pomerile z ekipo Konjic. One so tekmo zelo dobro odigrale in so nam bile s svojo borbenostjo skozi vso tekmo tik za petami. V drugem polčasu pa smo se z ekipo sprostile in odigrale svojo igro in to nas je pripeljalo v finale. Tam smo se pomerile z do sedaj še ne poraženo ekipo Trešnjevke iz Zagreba. Bile so višje od nas, a me smo imele tudi svoje prednosti, katere smo dobro izkoristile in Trešnjevko gladko premagale. Bile smo presrečne, saj smo WABA ligo osvojile brez poraza. Trener je bil zelo ponosen na nas, tako kot naši starši, ki so nas ves čas vneto spodbujali. Te izkušnje ne bom nikoli pozabila in menim, da bo v spominu ostala tudi moji ekipi, na katero sem zelo ponosna.”

Izjava trenerja ekipe Alena Ploja: “V finalu smo resnično pokazali kar zmoremo, saj so se igralke držale dogovorov ter igrale agresivno obrambo. V drugem polčasu nam je še stekel met z razdalje in za domačo ekipo smo bili nezaustavljivi. Zelo sem ponosen na dekleta, ker so na najbolj pomembni tekmi prikazale pravo košarko in kaj so sposobne. Velika zahvala staršem in ostalim navijačem, ki so nas v Zagrebu spodbujali oba dneva ter bili nas šesti igralec. Prav tako se v svojem ter v imenu vseh igralk zahvaljujem vodstvu kluba, da nam je omogočilo sodelovanje v ligi WABA. Verjamem, da smo z naslovom prvakinj upravičili zaupanju, povrhu pa smo v dosedanjem delu sezone še vedno neporaženi. Čestitke organizatorjem za super Final-Four.«

 

(Skupno 156 obiskov, današnjih obiskov 1)