Mladinke so zaključile letošnjo tekmovalno sezono s končnim izkupičkom 8 zmag in 8 porazov in le nekaj malega nam je zmanjkalo, da bi se uvrstili na zaključni turnir najboljših štirih ekip.

 Akson Ilirija –  Cinkarna Celje  78-83 (21-22,20-14,32-5,18-14)

Najboljši strelki sta bili Eva Jamnik 21 točk in Maja Draganič 19 točk.

 

Maribor – Akson Ilirija   89-44 (18-11,21-14,32-5,18-14)

Najboljše strelke so bile Eva Suhalj 13 točk in Eva Jamnik ter Julija Andoljšek po 9 točk.

 

Letošnja mladinska ekipa je bila sestavljena večinoma iz kadetinj ter treh mladink Jamnik, Mihelić in Černetič. Prvi del sezone smo odigrali odlično, brez poraza in to je pomenilo uvrstitev v ligo za prvaka. Nekaj težav s poškodbami ključni igralk (Vrečer, Pavlič, Kandus) in tudi nekaj športne sreče na nekaj tekmah v nadaljevanju, je pomenilo, da smo na koncu sezono končali z 8 zmagami ter 8 porazi ter na koncu le za las ostali brez nastopa na mladinskem zaključnem turnirju.

Vsekakor pa moram punce pohvaliti za pristop, borbo ter željo na vseh tekmah, verjamem, da so od letošnje sezone veliko odnesle.

Še posebej pa moram izpostaviti kapetanko letošnje ekipe Evo Jamnik, za katero je bila to zadnja sezona v mlajših starostnih kategorijah,  za svoj doprinos k celotni mladinski sezoni tako izven kot na igrišču, kjer je uspešno vodila ekipo in bila s svojim odnosom pravi vzor vsem mlajšim soigralkam.

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)