V nedeljo, 19.3., smo nadaljevali s tekmami selekcije U-11 Ilirija vzhod.

Tokrat smo odšli na gostovanje v Velenje.

Prvo tekmo smo odigrali proti igralkam Pomurja. Te so bile višje in močnejše kar se je pokazalo tudi na tekmi. Bile so boljše tako tehnično kot taktično in na koncu zmagale z visoko razliko.

Naša ekipa se je kljub vsemu borila po vseh močeh, več kot 9 točk pa tokrat punce niso zmogle. Ugotovili smo da moramo več poudarka na treningih posvetiti odkrivanju in podajam, saj sta bila prav ta elementa med slabšimi.

POMURJE : ILIRIJA VZHOD 70:9 (33:5, 48:5, 54:9)

Strelke: Hribar Naja, Ivanuša Eva Lena, Modrič Ela, Šarko Eva, Prodanovič Gaia 6, Malik Nika, Savič Lea, Matelič Conti Niki, Stevič Živa, Neža Stojković, Vidic Grumič Nea.

Drugo tekmo smo odigrali proti domačinkam, ki za razliko od ekipe Pomurja ni bila tako fizično dominantna. Kljub temu so se domačinke na igrišču veliko bolje znašle in vse naše napake pretvarjale v koše, sami pa velikokrat nismo izkoristili napak nasprotnic. Tudi žoga kar nekajkrat ni hotela v koš, ponovno smo potrebovali kar nekaj časa da smo se navadili na višino obroča in da je žoga šla skozi mrežico.

Nekoliko nam na roko ni šla niti sodniška dvojica, ki je na tekmi sodila malo osebnih napak, ki pa jih je bilo ogromno, predvsem tukaj mislim na napake pri metih na koš.

ATHLETE ŠALEŠKA : ILIRIJA VZHOD 39:13 (15:5, 21:7, 27:7)

Strelke: Hribar Naja, Ivanuša Eva Lena, Modrič Ela, Šarko Eva 4, Prodanovič Gaia, Malik Nika 2, Savič Lea, Matelič Conti Niki, Stevič Živa, Neža Stojković 2, Vidic Grumič Nea.

Kljub porazoma smo se iz tekem marsikaj naučili. Vesel sem, da so dekleta dostojno in športno sprejela poraza.

Sendvič in frutabela ter sok so očitno poskrbeli, da se je nazaj naselilo veselje in dobra volja, ki se je potem nadaljevala celotno pot do Ljubljane.

Punce že komaj čakajo naslednje popotovanje do Murske Sobote- ugotovile so da je skupna pot s kombijem nekaj dobrega in zabavnega.

Zahvalil bi se tudi staršem za podporo in navijanje in jih povabil na naslednji tekmi, ki bosta v nedeljo 26.3.2017 v OŠ I. Murska Sobota (Ulica Štefana Kovača 32, Murska Sobota), ob 11.15 ter 12.30.

Trener Tevž

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)